• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković u Australiji obara novi rekord: Novak je nesalomiv, još samo četiri meča do istorije!

Autor Dragan Šutvić

Najbolji teniser svijeta, koji će 8. marta postati i najdugovječniji teniski vladar, pred sobom ima novi rekord koji bi mogao da obori.

 Đoković rekord Australija broj pobjeda Izvor: Tanjug/AP/Hamish Blair

Srbija nije uspjela da odbrani trofej u ATP kupu. Srpska selekcija je ispala u grupnoj fazi poslije poraza od Njemačke, a nije mogao da pomogne ni najbolji teniser svijeta.

Ipak, Novak Đoković je i dalje na putu da obori novi rekord u svojoj karijeri i to bi mogao da učini baš na njemu omiljenom Australijan openu!

Možda će vas zanimati

Novak Đoković je u meču protiv Aleksandera Zvereva upisao svoju 22. uzastopnu pobjedu na tlu Australije i tako se približio sopstvenom rekordu!

Prvi reket svijeta je ovaj niz započeo još na Australijan openu 2019. godine, kada je nanizao sedam pobjeda na putu ka trofeju. Potom je na ATP kupu 2020. upisao svih šest pobjeda u singlu pod zastavom Srbije, da bi uslijedilo novo osvajanje Australijan opena.

Osmim trofejom u Melburnu je stigao do skora 20-0, da bi na početku 2021. u drugom izdanju ATP kupa savladao i Denisa Šapovalova i Zvereva.

Đokovićev rekord u Australiji iznosi 25 pobjeda, pošto je od 2011. do 2013. osvajao prvi grend slem u sezoni sa po sedam pobjeda, dok je 2014. ispao od Stena Vavrinke u četvrtfinalu.

Ni Federer ni Nadal nikada nisu uspjeli da naprave tako dugačke nizove u Australiji, od kojih je ovaj drugi samo jednom osvojio Australijan open.

Sada će mu za obaranje rekorda biti potrebno da stigne do četvrtfinala, a na tom putu bi mogao da ima nekoliko nezgodnih protivnika, pokazao je žrijeb za Australijan open.

Ipak, jasno je da će Đoković u Melburnu imati mnogo veće ciljeve - 9. trofej na svom omiljenom turniru i ukupno 18. grend slem. 

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC