• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lendis: Legalizujte doping!

Svježe "penzionisani" američki biciklista izjavio je da su metode testiranja na doping zastarjele i da zbog toga biva otkriven samo mali broj onih koji krše propise.

 Lendis: Legalizujte doping! Izvor: MONDO

Čovjek kojem je zbog dopinga oduzet trijumf na Tur d' Fransu 2006. godine (pozitivno testiran na testosteron), smatra da sportske vlasti ne mogu da dobiju rat sa prestupnicima.

"Legalizacija dopinga je jedino rješenje. Organizacije koje testiraju bicikliste su u zaostatku koji je nemoguće nadoknaditi. Bolje im je da se pomire sa činjenicom da je doping tu, da će ostati tu i da će biti sve teže otkriti one koji ga koriste", rekao je Flojd Lendis.

"Pošto ne možete da prekinete tu praksu, pokušajte da budete razumni i makar je stavite pod kontrolu. Nadgledajte stvari i osigurajte da sportisti ne naruše svoje zdravlje... Ali prihvatite realnost", poručio je nadležnima.

Lendis se vratio se na stazu početkom 2009, kada mu je istekla dvogodišnja suspenzija, ali je maja 2010. šokirao javnost priznanjem da se dopingovao od 2002. do 2006, kada je konačno "pao".

U mejlovima koje je tada slao visokim funkcionerima biciklističkog sporta i anti-doping agencija, optužio je nekolicinu svojih kolega da su takođe koristili nedozvoljena sredstva. Najpoznatiji među njima je svakako Lens Armstrong, a pomenuo je još Džordža Hinkepija, Levija Liphajmera i Dejva Zabriskija.

Trostruki osvajač Tura, Alberto Kontador, prošle godine je takođe testiran pozitivno, ali se brani tvrdnjama da je tokom trke jeo zatrovano meso. Španska biciklistička federacija će narednog mjeseca donijeti odluku o njegovom eventualnom kažnjavanju.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC