• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Maestralni Raonić!

Mladi Kanađanin rodom iz Podgorice eliminisao Mihaila Južnjog (3:1) i plasirao se u osminu finala, na svom tek drugom grend slem turniru.

 AO: Maestralni Raonić! Izvor: MONDO

Kad su već poispadali skoro svi srpski teniseri i teniserke, radujmo se uspjehu momka koji vuče korijene sa ovih prostora!

Miloš Raonić je kao debitant na Australijan openu došao do osmine finala, pošto je u trećem kolu iznenadio Rusa Mihaila Južnjog (10. nosilac) i pobijedio ga rezultatom 3:1, po setovima 6:4, 7:5, 4:6, 6:4.

Dvadesetogodišnji kanadski teniser startovao je u Melburnu sa 152. mjesta ATP liste, prošao kvalifikacije, a u glavnom žrijebu, za sada, otpisao Bjorna Faua, Majkla Ljodru (22) i sada Južnjog.

Naredna prepreka biće mu sedmi "kosturaš", Španac David Ferer.

Raonić je u noći između petka i subote odservirao 31 as (od početka turnira 79) i sa ukupno 64 vinera poslao favorita na tribine.

"Nisam se unaprijed predao jer znam da mogu da igram na ovom nivou. Prednost je bila na strani Južnjog, ali bio sam spreman da se borim za svaki poen. Nisam iznenađen što sam dogurao ovako daleko. Iza mene je mnogo napornog rada, sada samo ubiram plodove", rekao je Raonić.

Čak i ako se protiv Ferera završi njegov senzacionalni pohod, po završetku Australijan opena će napraviti skok od pedesetak mjesta i ući među najboljih 100 na svijetu.

Raonić je rođen 27. decembra 1990. u Podgorici, a sa roditeljima se odselio u Kanadu kao trogodišnjak. Visok je 196 centimetara. Prvi grend slem turnir bio mu je US open 2010, na kojem je ispao u prvom kolu. Do ove godine je uglavnom igrao turnire fjučers i čelendžer kategorije.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC