• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Nole čeka Almagra oko trojke

Đoković meč protiv Španca igra kao drugi na Hajsens Areni i on bi trebalo da počne oko tri sata poslije ponoći.

 AO: Nole čeka Almagra oko trojke Izvor: MONDO

Novak Đoković nastaviće svoju misiju u Melburnu u noći između subote i nedelje duelom osmine finala protiv Nikolasa Almagra iz Španije.

Najbolji srpski teniser imao je dovoljno vremena da se pripremi za taj meč, budući da mu je saigrač iz reprezentacije Viktor Troicki predao susret trećeg kola poslije samo jednog odigranog seta, zbog povrede trbušnog mišića.

Nole i Almagro, koji na ATP listi zauzima 14. mjesto, do sada su odigrali samo jedan meč u karijeri – 2008. godine igrali su četvrtfinale na turniru Masters serije u Rimu, kada je Španac predao pri vođstvu protivnika 6:1, 1:0.

Prije toga oni su kao juniori igrali na čelindžeru u Manerbiju u Italiji, 2004. i Almagro je iz tog susreta izašao kao pobjednik (6:4, 6:2).

Njihov meč osmine finala Australijan opena igra se kao drugi na Hajsens Areni, i neće početi prije tri sata ujutro.

Sedmog dana takmičenja u Melburnu na terene će izaći još četvoro srpskih predstavnika.

Nenad Zimonjić počinje takmičenje u miks dublu sa Ruskinjom Marijom Kirilenko. Oni će kao treći nosioci igrati četvrti meč na terenu broj dva, a prvi protivnici biće im Kineskinja Zi Jan i Indijac Roan Bopana.

Ziki je do sada imao dosta uspjeha u mješovitom dublu na prvom grend slemu sezone. Trijumfovao je dva puta - 2004. sa Elenom Bovinom iz Rusije, a zatim i 2008. sa Kineskinjom Sun Tijantijan.

Janko Tipsarević nastavlja bitku u dublu sa Bjornom Fauom. U trećem kolu sastaju se sa Filipom Pečnerom iz Njemačke i Austrijancem Jirgenom Melcerom, koji su postavljeni za šeste nosioce.

Njihov susret igra se kao treći na terenu broj tri.

Takmičenje u Melburnu počinju i juniori, a Srbija će imati tri predstavnika – dva u muškoj i jednog u ženskoj konkurenciji.

Natalija Kostić kao deveti nosilac kod djevojčica igraće prvo protiv Slovakinje Ane Šmedlove, i taj duel je drugi na terenu broj 13.

U konkurenciji dečaka Miki Janković u trećem duelu na terenu broj 21 suprotstaviće se Indijcu Višaji Trongčarončaikulau sa Tajlanda.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC