• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SP): Ništa od medalje

Srbija izgubila od Švedske u prvoj utakmici druge faze Svjetskog prvenstva i ostala bez šansi za plasman u polufinale.

 RUKOMET (SP): Ništa od medalje Izvor: MONDO


Švedska je i dalje u igri za polufinale, a Srbiji ostaje da se bori za plasman od petog do sedmog mjesta - odnosno jedno koje vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre.

Švedska - Srbija 28:24 (12:13)

Najefikasniji u redovima naše selekcije, bio je Marko Vujin sa osam golova, dok je kod Šveđana Ekdal Du Ric, zajedno sa Ekbergom postigao šest golova.

Dvorana: "Arena Malme". Gledalaca: 10.000. Sudije: (Abrahamsen i Kristiansen - Norveška).

Isključenja: Srbija 10 minuta, Švedska 8 minuta. Sedmerci: Srbija 3 (2), Švedska 5 (4).

SRBIJA: Šešum 3, Vujin 8, Nikčević 4, Ćurković, Toskić 1, Stanić (10 odbrana), Ilić 5, Marković, Marjanac, Prodanović, Bojinović, Stojković 3, Rnić, Vilovski, Vučković , Stanković.

ŠVEDSKA: M. Anderson (jedna odbrana), Gustafson, K. Anderson 2, Kalman 1, Jernemir, Lenartson, Ekberg 6, Doder 2, Arhenijus 2, Larholm 4, Karlen 5, Karlson, Sjostrand (13 odbrana), Larson, Petersen, Ekdal du Ric 6.

Motivisani i odlučni da naprave iznenađnje rukometaši Srbije dočekali su prvu utakmicu u Grupi 1 na Mundijalu u Švedskoj. Nisu "orlovi" bili daleko od cilja, ali su protiv domaćina svjetskog prvenstva i bučne publike u Malmeu, protiv sebe imali i sudijski par iz Norveške, koji je u trenucima kada se meč lomio stao na stranu Švedske.

Selektor Srbije Veselin Vuković je i prije meča rekao da očekuje da Švedi imaju "vjetar u leđa". Nažalost, bio je u pravu, a čini se da je upravo taj "vjetar" odlučio pobjednika.

O tome kako su Norvežani svirali u drugom dijelu najbolje svjedoči podatak da su u situaciji dok su imali igrača manje, Šveđani punih dva minuta čuvali loptu. Ni kod prekršaja za isključenje kriterijum nije bio isti.

Naravno, daleko od toga da su sudije isključivi krici za poraz Srbije. Igra naše reprezentacije u posljednjih desetak minuta nije postojala, uprkos tome što je rezultat bio aktivan. Vuković nije uspio da pronađe rješenje za napad domaćina, koji je u finišu bio besprijekoran i fenomenalnog golmana Johana Sjostrand.

Vodila je Srbija sa 20:19 u 47. minutu, a onda su kola munjevito krenula nizbrdo.

U prvom poluvremnu pokazalo se da "orlovi" mogu mnogo bolje od onoga što su demonstrirali na većini utakmica u prvoj fazi takmičenja. Pogotovo protiv Rumuna, kada su uzdrmali ionako poljujani ugled.

Švedi su poveli na početku meča, ali su Srbi vrlo brzo okrenuli rezultat. U prvih 15 minuta naš tim je djelovao odlično. Zbog raznovrsne igre u napadu, "cepelinom" Prodanovića ka Iliću, proigravanjem Rastka Stojkovića na crti i ubojitom lijevicom Marka Vujina, Štefan Olson je bio prinuđen da već u 12. minutu, kod rezultata 7:5 traži tajmaut.

Šveđani nisu imali rješenje ni za čvrtsu odbranu "orlova" 6-0.

Ipak, poslije odmora koji je zatražio sleketor Švedske domaćini uspijevaju da stabilizuju igru i ponovo da povedu. U tim trenucima naša igra u napadu dosta je popustila, rezultat toga su četiri vezana napada u kojima nismo uspjeli da postignemo gol.

Prvog igrača više na meču ima Srbija i to koristi vrlo dobro. Dvije lopte u mreži razbranjenog Sjostrand donosi novo vođstvo "orlovima" od dva gola razlike 13:11.

Minut i po prije kraja poluvremena isključen je Alem Toskić. Šveđani su uspjeli da smanje na 13:12 i da početak drugog dijela dočekaju brojčano jači na terenu.

Srbija postiže prvi gol u drugom poluvremenu, a onda naši protivnici prave seriju 3:0 i prelaze u vođstvo. Danimir Ćurković je u prvih pet minuta zaradio dva isključenja što su Šveđani koristili na najbolji način.

Nijedna ekipa nije uspjela da se rezultatski odlijepi, a prednost je uglanom bila na strani "orlova". I pored toga izabranici Veselina Vukovića postajali su sve nervozniji, da bi potpuno popustili 11 minuta prije kraja. Marko Vujin je pogodio za 20:19 i to je bilo posljednje vođstvo naše selekcije.

Šveđani prave seriju 4:0, Vujin smanjuje na 21:23, ali onda slijedi još jedna serija domaćina (3:0), poslije koje je bilo jasno kome će prvi bodvi u drugoj rundi.

Srbija ostaje sa jednim osvojenim (protiv Hrvatske), dok Šveđani imaju četiri. Srbija narednu utakmicu igra u nedelju sa Polskom. Taj meč igra se u Lundu od 20.15 sati.

REZULTATI I PAROVI PRVOG KOLA:

GRUPA 1

Španija - Norveška 32:27
Njemačka - Island 27:24
Francuska - Mađarska

TABELA: Island 4, Francuska /-1/ 3, Španija 5, Mađarska /-1/ 2, Nemačka 2, Norveška 0.

GRUPA 2

Hrvatska - Argentina 38:18
Srbija - Švedska 24:28
Danska - Poljska

TABELA: Danska /-1/ 4, Švedska 4, Hrvatska 3, Poljska /-1/ 2, Argentina 2, Srbija 1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC