• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SP): Srbija bez boda i Londona

Srbija protiv Poljske doživjela četvrti poraz na Mundijalu i oprostila se od Olimpijskih igara u Londonu.

 RUKOMET (SP): Srbija bez boda i Londona Izvor: MONDO

Ne samo da će orlovi još morati da sanjaju medalju na velikim takmičenjima, već će i narednih šest godina maštati o učešću na Olimpijskim igrama. Posljednji put na olimpijskom truniru igrali su 2000. u Sidneju.

Ostale su još samo teoretske šanse da na kraju Srbi zauzmu četvrto mjesto u grupi i ostanu u igri za olimpijske kvalifikacije.

Srbija je protiv Poljske u drugom kolu Grupe 2 na Svetskom prvenstvu u Švedskoj doživjela novi neuspjeh, ukupno četvrti na Mundijalu - 27:26 (10:11).

U uzbudljivom meču punom preokreta, Poljaci su slavili golom Karloa Bieleckog deset sekuni prije kraja. A Srbi su bili blizu pobjede...

SRBIJA – POLJSKA 26:27 (11:10)

Dvorana u Lundu. Gledalaca: 1650. Sudije: Lazar i Reveret (obojica iz Francuske).
Isključenja: Srbija 16 minuta, Poljska 10 minuta. Sedmerci: Srbija 3 (3), Poljska 4 (4 ).

SRBIJA: Marjanac (5 odbrana), Šešum 1, Vujin 11, Nikčević, Ćurković, Toskić 2, Stanić ( 7 odbrana), Ilić 2, Bojinović 1, Marković 3, Prodanović 2, Stojković 2, Rnić, Vilovski, Vučković 2, Stanković.

POLJSKA: Smal (9 odbrana), Jažka, Kučinski, Tkačik, Tomčak 1, Bilecki 4, Sjodmiak, Jurecki 1, Jurašik 3, Vižomirski (3 odbrane), Grabarčik, Tlučinski 10, Jurkievič 1, Lijevski 4, Rosinski 2, Zaremba 1.

Neiskustvo, neznanje, loša sreća... Uglavnom, Srbija će se u utorak protiv Argentine boriti za peto mjesto u grupi! Možemo da žalimo za propuštenim prilikama protiv Hrvatske, zbog lošeg finiša protiv Danske, ili suđenja u duelu sa Švedskom, ali nakon meča sa Poljskom, jasno je kao dan da još uvijek nismo zreli za sam vrh.

Ako na velikom takmičenju, što svakako jeste svjetsko prvenstvo, pobijedimo samo amatere iz Australije i jedva Alžir, i uzmemo bod protiv Hrvata, koji objektivno imaju najslabiju ekipu u posljednjih nekoliko godina, onda nije teško zaključiti da još uvijek kaskamo za najboljim selekcijama svijeta.

U Švedskoj se vidjelo da nam nedostaje kontinuite, više koncentracije u završnicama, brža igra, veća uključenost krila u igri... Ono što hrabri je to da Srbija definitivno ima materijal da ponovo bude jaka. Sljedeća i najveća prilika je za godinu dana na Evropskom prvenstvu, čiji je domaćin upravo Srbija. Šveđani su znali da iskoriste ovaj Mundijal i da se u velikom stilu vrate na scenu, nadamo se da ćemo i mi.

Prilično nervozno su i jedni i drugi ušli u meč. Početak utakmice obilježile su brojne tehničke greške na obe strane i dosta promašaja.

Skoro šest minuta su mreže mirovale, a onda je "orlove" načeo Matjuš Zaremba. Srbija je još dva minuta bila bez gola, ali ni Poljaci nisu uspjeli značajnije da se odlijepe i da naprave razliku, kao prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj, kada su u odlučujućem meču za polufinale razbili Srbiju u prvom dijelu (21:7). Na kraju je bilo 35:23.

Vukovićevi puleni bili su više od osam minuta bez uspješne realizacije, da bi led probio srpski najbolji igrač na Mundijalu Marko Vujin (1:2). Desni bek Srbije postigao je prva tri gola, ali je Poljska poslije 3:3 opet stigla do dva gola prednosti 5:3.

Uslijedio je najbolji period srpske igre u prvom poluvremenu i serija od 5:0. Iskoristili su odlično igrača više, postigli tri gola i još dva dok su snage bile izjednačene.

Međutim, učenici Bogdana Vente su se brzo vratili u život i poslije isključenja Momira Ilića za nešto više od dva minuta stigli do 8:8.

U finišu prvog dijela Srbiju je spasio Darko Stanić. Poslije isključenja Danimira Ćurkovića prvi golman Srbije uspio je dva puta da zaustavi napad sa desnog krila Mariuša Jurišika.

"Orlovi" su na odmor otišli sa vođstvom 11:10.

Nažalost, prednost od dva gola 11:9 istopila se, a da loptu nisu ni dodirnuli. Poljska je u posljednjim trenucima prvog dijela smanjila na 11:10 i u nastvaku meča realizovala prvi napad.

Još jednim golom Vujina Srbija je povela sa 12:11, a onda je uslijedio dobro poznat RASPAD igre! Lopta je počela da nam ispada, lako i nepromišljeno Srbi su dobijali isključenja što su Poljaci koristili na najbolji način.

Protivnik je brzo stigao do plus četiri - 17:13. Napad je bio spor, bez ideje, a odbrana bušna sa svih strana. U 42. minutu na semaforu je stajalo 20:15. Vuković je zatražio tajmaut, izgledalo je da povratka nema. Međutim...

"Orlovi" su narednih deset minuta "letjeli" po terenu dvoraneu u Lundu i za svega sedam minuta stigli do 20:20. Stanića je zamijenio Marjanac, koji je sa pet odbrana potpuno vratio Srbiju u život.

Vujin je u 55. minutu donio novo vođstvo 23:22, Poljaci opet okrenuli rezultat na svoju stranu, da bi minut i po prije kraja Alem Toskić, na asistenciju Momira Ilića, pogodio za novo vođstvo 26:25.

Prije gola, Srbija nije iskoristila igrača više zbog velike greške Mladena Bojinovića. Kapiten je napravio korake, a onda bez ikakvog razloga, kada su sudije već dodijelile loptu Poljacima, istu uputio ka golu. Dileme ya Francuze nije bilo, iskunsi Bojinović morao je dva minuta na klupu za kažnjene igrače. Srbija je praktično do kraja ostala sa igračem manje na terenu.

Poljaci su izjadnačili preko Marcina Lijevskog. Srbi smo 40 sekundi prije kraja napravili grešku u napadu (prestup), a Bilecki, poslije tajmauta postigao gol za veliko slavlje Poljske.

Najefikasniji u redovima pobjednika, bio je Tomaš Tlučinski sa deset golova, dok je Srbiju predvodio Marko Vujin sa jedanaest postignutih golova.

Švedska je pobijedila Hrvatsku 29:25 i obezbijedila polufinale, u kojem će igrati i Danska, koja je u nedelju bila bolja od Argentine 31:24.

GRUPA 2 - drugo kolo:

Švedska - Hrvatska 29:25
Srbija - Poljska 26:27
Danska - Argentina 31:24

TABELA: Danska 6, Švedska 6, Poljska 4, Hrvatska 3, Argentina 2, Srbija 1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC