• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Impresivni Novak u polufinalu!

Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan Opena gdje će se sastati sa Rodžerom Federerom!

 AO: Impresivni Novak u polufinalu! Izvor: MONDO

Ubjedljivo, a potom prilično nervozno, pa opet ubjedljivo...

Tako je igrao Novak Đoković u utorak na Hajsens Areni.

Srpski as potvrdio je da se nalazi u impresivnoj formi i rezultatom 3:0 u setovima izbacio je Čeha Tomaša Berdiha u četvrtfinalu Australijan Opena - 6:1, 7:6, 6:1. Pogledajte FOTO-GALERIJU.

Meč je trajao dva časa i 31 minut.

Đoković je poslije impresivne igre u prvom setu i "rolanja" do 6:1, na startu drugog bio vidno nervozan, zbog problema sa sočivom kako je kasnije i sam priznao, što je Berdih osjetio i "pojačao" ritam, stekao sampouzdanje, vođstvo... Čeh je došao do 4:1, dok je srpski teniser vikao sam na sebe.

Ali, uspio je Novak da se smiri u posljednji čas.

Vratio je prvi servis, samim tim i igru, a u svemu je Berdih morao da se povuče daleko iza osnovne linije odakle više nije bio opasan. Očas posla bilo je 4:4.



Šestoplasirani teniser svijeta i finalista prošlogodišnjeg Vimbldona tada je uspio nekako da osvoji deveti gem drugog seta, na svoj servis (5:4) i zaustavi nalet Srbina, pa se otišlo u taj-brejk.

Tamo, Đoković je imao 3:1 i 5:2, ali je Berdih poenima na svoj servis (5:4) produžio napetost. Tada je Đoković pogriješio (5:5), pa pogodio (6:5), što je visokom Čehu donijelo priliku da se sa dva dobra servisa izvuče iz kanala. No, kada je bilo najpotrebnije, Novak je bio najbolji.

Realizovao je prvu set loptu (7:5), poveo sa 2:0 i stekao sve uslove da dovrši meč na miran i staložen način. Polufinale je bilo na dohvat ruke, a treći teniser svijeta i šampion Australijan Opena iz 2008. godine, požurio je na razgovor sa TV animatorom, bivšom legendom Džimom Kurijerom.

U trećem setu, Đoković je demonstrirao, bićemo skromni, vrhunski tenis. Berdih ponovo nije znao šta će sa lopticama koje su padale tik uz osnovnu liniju i sve što je mogao je da pruži ruku boljem - 6:1, za 3:0!

Jedini koji je do sada uspio da uzme set Đokoviću u Melburnu bio je Hrvat Ivan Dodig u drugom kolu (3:1). Marsel Granoljers, (29) Viktor Troicki i (14) Nikolas Almagro nisu bili te sreće, uz opasku da je Troicki morao da preda Novaku poslije prvog seta, zbog povrede.

Poslije dvije godine pauze i dva poraza u četvrtfinalima, prvo od Endija Rodika (predaja zbog iscrpljenosti kod 1:2 u setovima), a potom od Žoa-Vilfreda Conge (poraz 2:3, poslije 2:1), Đoković se vratio u polufinale "Ozi Opena".

Zanimljivo, posljednji put kada je igrao polufinale prvog gren slema sezone, bilo je to 2008. godine upravo protiv Federera, koji je takođe tada branio titulu i... sjećate se, Novak je pobijedio! Potom je i podigao trofej, nakon trijumfa u finalu nad Congom.



Đoković je 25. januara 2008. godine "razbio" Federera 7:5, 6:3, 7:6 (7:5) i stigao u, tada, prvo finale gren slema.

Congu je potom dobio sa izgubljenim prvim setom...

Đokoviću je ovo bila peta pobjeda nad Berdihom (25 godina) u njihovih šest duela, a sigurno da nas sve još peče onaj jedini put kada je Čeh uspio da pobijedi srpskog tenisera. Bilo je to upravo u polufinalu Vimbldona prošle sezone (3:0). Sve ostale susrete, računajući i duel polufinala Dejvis kupa prošle jeseni, dobio je dvije godine mlađi Beograđanin.

Plasmanom u polufinale, Novak je napravio korak više u odnosu na prošlu sezonu, samim tim zaradio je 360 ATP bodova, a ako dobije i Federera, za finale će zaraditi još 840 bodova. U slučaju da drugi put osvoji "Ozi Open", Đoković će zaraditi novih 1.640 bodova i nagradu od 2.200.000 dolara.

Plasman u polufinale u Melburnu vrijedi 420.000 dolara, a učešće u finalu - 1.100.000 dolara.

Drugi nosilac, Federer, u četvrtfinalu zbrisao je zemljaka (19) Stanislasa Vavrinku (6:1, 6:3, 6:1).

U drugoj polovini žrijeba, tek predstoje borbe za polufinale: (1) Rafael Nadal - (7) David Ferer, odnosno (5) Endi Marej - Aleksandr Dolgopolov.

Đoković i Federer sastaju se, vjerovatno, u petak.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC