• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Opet problemi sa sočivima...

"Opet sam imao problema sa kontaktnim sočivima", priznao je Đoković jednom od TV voditelja, Džimu Kurijeru.

 Đoković: Opet problemi sa sočivima... Izvor: MONDO

Jedini, na sreću kratak, period, u kojem je Tomaš Berdih ličio na šestog tenisera svijeta u utorak, bio je početak drugog seta četvrtfinala Australijan Opena.

Tada, vidno nervozan i dekoncentrisan, Novak Đoković ušao je u seriju grešaka, uprkos impresivnom startu duela i dobijenog prvog seta rezultatom 6:1.

Često, Đoković je klimao glavom, "čkiljio", trljao oči, tražio peškir... Ličilo je kao da ponovo, poslije finala ATP Masters serije u Londonu u novembru 2010. godine, ima problema sa kontaktnim sočivima.

Da je to tako, potvrdio je i sam Đoković poslije meča.

Ipak, muke sa sočivima nisu ga previše omele, jer je poslije 1:4 u drugom setu, uspio da dođe do taj-brejka i vođstva od 2:0, a potom je počistio Berdiha u trećem setu (6:1) i izborio polufinale sa Rodžerom Federerom.

"Opet sam imao problema sa kontaktnim sočivima", priznao je Đoković jednom od TV voditelja, koji rade intervjue sa pobjednicima odmah na terenima Melburn Parka, Džimu Kurijeru.

Bivši vrhunski teniser pitao je Novaka zbog čega se toliko unervozio i ispao iz ritma na startu drugog seta i dobio odgovor.

POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU IZ MELBURNA

Potom, Đoković je naglasio koliko je bilo teško dobiti Berdiha, uprkos rezultatu 6:1, 7:6, 6:1.

"U mnogo poena sam pokušavao da razbijam ritam, da ga pomjeram iz njegove komforne zone, jer ima moćne i snažne udarce. U drugom setu je bio veoma blizu, srećom sam ga dobio u taj brejku", rekao je Đoković i dodao da je taj-brejk drugog seta bio prelomni trenutak meča.

"Imao sam veliku dozu samopouzdanja nakon što sam osvojio drugi set. Na 2:0, opustio sam se malo i mogao sam hrabrije da odigram neke udarce".

Potom je Kurijer napravio malu digresiju, možda i insinuaciju.

"Na prethodna tri gren slema, rezultati su ti bili: četvrtfinale, polufinale i finale... Gledajući tako, da li je vrijeme da ponovo osvojiš ovaj turnir?"

Novak se malo zbunio, nasmiješio i pogledao dole, a publika odreagovala ovacijama i aplauzom. Zaista ga vole u Melburnu...

Ipak, uslijedio je odogovor u stilu pravog sportiste.

"Moram da razmišljam po principu 'jedan po jedan meč'. Ako nastavim da igram ovako, a mislim da igram dobro, mislim da imam dobre šanse. Ali, sljedeći je Rodžer Federer, svi znamo da je on jedan od najboljih svih vremena. Biće jako teško", svjestan je Đoković ko ga očekuje u polufinalu.

Ali, svjestan je i da ga je u više navrata pobjeđivao na gren slemovima... Zna to i Rodžer!

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC