• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vuković: Polako stvaramo tim!?

Poslije kraha na Svjetskom prvenstvu, selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković kaže da ekipi fali jedan vrhunski igrač...

 Vuković: Polako stvaramo tim!? Izvor: MONDO

Protiv Danske u prvoj fazi Srbi su pokazali da nemaju snage za završnicu. Protiv Hrvatske, takođe u prvoj fazi, pokazali su da ne znaju kako se dobijaju dobijene utakmice.

Protiv Švedske u drugoj fazi podlegli su atmosferi i pokazali da ne znaju da istrpe pritisak i pojedine sudijske odluke. Tada su izgubili polufinale. Protiv Poljske, u nedelju uveče, shvatili su da neće učestvovati ni na Olimpijskim igrama 2012. godine, jer su izgubili još jednu neizvjesnu završnicu.

Poslije svega, selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković kaže da "stvara tim", koji je uveliko sastavljen od nadaleko priznatih i cijenjenih rukometaša, među kojima su najbolji i treći najbolji strijelac Evrolige, imena u sastavima Kila i mnogih drugih vrhunskih ekipa...

Vuković dodaje i da Srbima nedostaje još jedan vrhunski igrač za posljednjih deset minuta utakmice, a ne snaga...

Zaključuje da pokušava da gradi budućnost ekipe, koja će po svemu sudeći Olimpijske igre u Londonu gledati preko TV ekrana. To je sigurna budućnost, a ostalo je neizvjesno...

Rukometna reprezentacija Srbije igra u utorak uveče, protiv Argentine, igra posljednju utakmicu druge faze takmičenja na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj. Srbija je izgubila šanse za plasman u polufinale, pa će u završnici turnira igrati za konačan plasman.

"Nekada je bilo prevelikih očekivanja koja nisu bila čvrsto utemeljena. Mnogo puta smo ih ispraćali po medalju, a dešavalo se to što se dešavalo. To je dodatan pritisak. Ja sam bio prilično objektivan kada sam rekao da u ovom trenutku nemamo kvalitet za medalju", rekao je Vuković.

"Imamo pojedinaca koji imaju veliki rejting, ali i onih koji igraju u malim klubovima. Pokušavamo da gradimo neku budućnost na kolektivnom duhu, da svako ima mjesto u ovom timu. Osnovno je da damo sve od sebe i kada to uradimo, možemo se pogledati u oči", dodao je on.

Vuković je rekao da su ekipi potrebna dvojica igrača koji igraju u odbrani i napadu i istakao da se tokom priprema sa igračima mnogo radilo na psihičkom planu.

"Posljednjih deset minuta utakmice je problem, jer nemamo još jednog vrhunskog igrača, ili dva kvilitetna, koji mogu da igraju u oba pravca, da nam Momir Ilić dočeka završnicu odmoran. Polako stvaramo tim... Bez timskog duha nema ništa, svima nam je jasno", rekao je on.

Selektor Srbije ponovo se osvrnuo na suđenje na Svjetskom prvenstvu i utakmicu protiv Poljske. Slične primjedbe imao je i poslije poraza od Danaca i Šveđana, a potom je u izjavama i optuživao da "oni koji donose sponzore, moraju da igraju u polufinalu".

"Nije lako igrati kada ti do sada sudije sviraju 16-17 faulova od pivotmena. Imaš određene akcije, gdje pivotmen treba da se pojavi u bloku, da zagradi u odbrani, a on to ne smije, jer će svirati probijanje. Tada ti odsjeku bezbrižnost u napadu i moraš da razmišljaš o dodatnim elementima, o kojima nismo razmišljali na pripremnim utakmicama", rekao je on.

"Ne znam zašto su nam uzeli posljednju loptu protiv Poljaka. Dvojica su držala (Alema) Toskića, a treći ga je udario. Sudije su svirale faul u napadu, a lopta je bila na drugoj strani. Nije ovo opravdanje", dodao je selektor i ocijenio da su problem nedefinisana pravila u kriterijumu suđenja.

Vuković smatra da bi bilo dobro za budućnost srpskog rukometa osposobiti Momira Rnića da igra u oba pravca.

Ali, istina je i da takav igrač neće biti na Olimpijskim igrama, koje mu svakako pripadaju po kvalitetu... I njemu, i Marku Vujinu i Darku Staniću i Ivanu Nikčeviću i Žarku Šešumu i Momiru Iliću...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC