• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (SL): Srbija se igrala u Barseloni!

Srpski "delfini" gotovo sigurni učesnici završnog turnira Svjetske lige u Firenci. Sjajna igra protiv Španaca i ubjedljiv trijumf - 12:4!

 VATERPOLO (SL): Srbija se igrala u Barseloni! Izvor: MONDO

Vaterpolisti Srbije održali su pravi čas iz vaterpola selekciji Španije u Barseloni, u jednom od derbija 3. kola Svjetske lige.

Španija - Srbija 4:12 (0:4, 1:3, 2:2, 1:3).

Srpski vaterpolisti pokvarili su slavlje Špancima, koji obilježavaju 90 godina postojanja vaterpolo federacije te zemlje. Sjajnom igrom od početka meča, "delfini" su stavili do znanja Špancima da su za klasu bolji rival, a u daljim minutima su to samo potvrđivali.

Počelo je baš kako treba. Golom slavljenika Slobodana Nikića (danas mu je 28. rođendan), a potom su se redale lopte u mreži golmana Španije Injaki Agilara, koji je, pritom, bio najbolji igrač domaće selekcije.

Povela je Srbija 5:0, a tek posle 13 minuta igre Španci su, preko Blai Maljaraka, postigli prvi gol. To dovoljno govori o dominaciji Srbije u bazenu u Barseloni. Još jedan podatak: Srbija u prvoj četvrtini nijednom nije imala igrača više, a dala je četiri gola.

Raspoloženi su bili i golmani Srbije. Najprije je Slobodan Soro "spustio roletnu" i izluđivao Špance, a u druge dve četvrtine isto je činio i Gojko Pijetlović.

Odličnom odbranom, Srbija je potpuno otupila napad Španije, čiji igrači nisu imali rješenja, niti ideje u napadu. Često se dešavalo da domaćin drži loptu do posljednjih sekundi napada, a da ne uputi udarac ka golu Srbije.

Bilo je i efektnih poteza u napadu, a izdvojićemo dva filigranski precizna loba Filipa Filipovića.

Ukratko: svjetski šampion odličan, vicešampion svijeta kao početnik. Srbija je, gotovo izvjesno, na završnom turniru u Firenci, na kojem će braniti pobjednički pehar i ujedno, ako osvoji prvo mjesto, obezbijediti vizu za Olimpijske igre u Londonu.

Srbija sada ima devet bodova (sve tri pobede), u narednom kolu gostovaće Makedoniji u Skoplju. Španci su ostali na četiri boda.

SRBIJA: Filip Filipović tri (jedan iz peterca), Duško Pijetlović i Andrija Prlainović po dva, Slobodan Nikić, Stefan Mitrović, Vanja Udovičić (iz peterca), Nikola Rađen, Živko Gocić po jedan.

ŠPANIJA: Giljermo Molina dva, Blai Maljarak i Ivan Peres po jedan.

IGRAČ VIŠE: Španija 2/9, Srbija 2/5.

PETERCI: Srbija 2/2.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC