• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Srbija je moja, Beograd je najbolji

Treći teniser svijeta objasnio zašto ne može da se odmori kod kuće. Kaže da voli da se zabavlja i da razliku na terenu pravi mentalna svježina.

 Đoković: Srbija je moja, Beograd je najbolji Izvor: MONDO

Novak Đoković je postao "kralj Australije", a sada je došao da brani prijesto u Dubaiju, koji je osvojio 2009, a prošle godine ga odbranio.

Najbolji srpski teniser, sa drugom gren slem titulom u koferu, dao je sebi oduška. Odmorio se poslije osvajanja Melburna i svjež došao u Dubai gdje je pronašao vremena da se poigra sa delfinima.

"Malo sam uživao u životu. Najviše vremena proveo sam u Monaku. Bilo je opuštajuće u bukvalnom smislu te riječi, bez ikakvih psihičkih napora. Plaža, šetnja, obilazak Azurne obale... Baš sam se odmorio", izjavio je Đoković.

Objasnio je 23-godišnji Beograđanin zašto ne provodi više vremena u svojoj zemlji.

"Kod kuće, u Srbiji, ne provodim mnogo vremena, najviše zato što tamo nemam privatnost, a to mi je potrebno i to sam našao u Monaku", poručio je treći reket svijeta i dodao:

"Srbija je moja zemlja, moja kuća, i reprezentujem je gdje god da odem. Beograd je najbolji grad i može mnogo da pruži naročito mladim ljudima".



Đokovićev šarm osvojio je mnoge, ne samo ljubitelje tenisa. Postao je prepoznatljiv po šalama, imitacijama...

"Volim da se zabavljam i na terenu i van njega. Na kraju krajeva, tenis je psihološka igra. Svi znaju da udaraju lopticu, a razlika je u mentalnoj svježini, da igrač u svakom trenutku izvuče maksimum i da koristi svaku priliku", nastavio je Đoković.

"Ovo je moj život. Emotivan sam i važno mi je bilo da oko sebe okupim ljude koji će mi odgovarati ne samo u profesionalnom smislu. Tako mi je lakše da se opustim i budem to što jesam".

U Dubai je došao pucajući od samopouzdanja. Logično, s obzirom na to da je osvojio prvi gren slem u sezoni.

"Takav početak sezone daje mnogo samopouzdanja. Važno mi je da titulu iz Melburna imam u mislima", zaključio je Novak Đoković.

Prvi rival u Dubaiju biće mu Majkl Ljodra, u utorak. Sastajali su se dva puta, Srbin je bio bolji 2007. u Majamiju, a Francuz mu se revanširao tri godine kasnije u Parizu. Ljodra je trenutno 27. na ATP listi.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC