• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Entoni konačno u Niksima

As Denvera ide u Njujork u trampi koja će obuhvatiti tri tima i 12 igrača. Čonsi Bilaps takođe u Niksima.

 Entoni konačno u Niksima Izvor: MONDO

Gotovo je! Denver, Njujork i Minesota dogovorili su "trejd" 12 igrača, u čijem centru se nalazi Ol star krilo Karmelo Entoni.

Kada NBA liga u utorak ozvaniči cijeli aranžman, Entoni će zajedno sa iskusnim plejmejkerom Čonsijem Bilapsom i trojicom manje bitnih košarkaša (Šelden Vilijams, Entoni Karter, Renaldo Balkmen) zamijeniti opremu Denver Nagitsa plavim dresom Njujork Niksa.

U suprotnom smjeru otići će četvorica od šest-sedam udarnih igrača Njujorka ove sezone - Rejmond Felton, Vilson Čendler, Italijan Danilo Galinari i Rus Timofej Mozgov, a Denveru sleduje i nekoliko draft "pikova".

Niksi od Minesote dobijaju jednog od najboljih "kradljivaca" lopti u ligi, Korija Bruera, dok u tabor Timbervulvsa odlaze malo korišćeni krilni centar Entoni Rendolf i "petica" Edi Kari, koji je odavno van terena zbog privatnih problema, ali se njegova atraktivnost ogleda u jakom ugovoru koji ističe na kraju sezone.

Sve u svemu, Niksi su sa Entonijem, Bilapsom i Amarijem Studemajerom - doveden ljetos iz Finiksa - pokušali da imitiraju Majami Hit, sa njegovom velikom trojkom Džejms, Vejd, Boš.

Ostaje da se vidi hoće li u novom sastavu biti uspješniji od šestog mjesta na tabeli Istočne konferencije, koje trenutno zauzimaju sa skorom 28-26.

Entoni (26) je debitovao u NBA ligi 2003, u "klasi" Lebrona Džejmsa, Darka Miličića, Krisa Boša i Dvejna Vejda, kako su raspoređeni u vrhu drafta te godine. Prije toga je osvojio NCAA titulu sa univerzitetom Sirakjuz.

Tokom sedam i po sezona u Denveru, prosječno je bilježio 24,8 poena (šut iz igre 46 odsto), 6,4 skokova i 3,1 asistenciju.

Nagitse (32-25) ostavlja na sedmom mjestu tabele Zapada. Sa njima je svake godine igrao u plej-ofu, ali je samo jednom dogurao do finala konferencije.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC