• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OKS proslavio 101. rođendan

Vlade Divac je kao prioritete OKS u drugom vijeku postojanja naveo "promociju olimpijskih vrijednosti, širenje olimpijskog pokreta i približavanje sporta mladima".

 OKS proslavio 101. rođendan Izvor: MONDO

Predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i britanski ambasador u Srbiji Majkl Karpenter položili su vijenac na spomen ploču ispred beogradskog Hotela "Moskva", čime je obilježena 101 godina postojanja OKS.

Prije više od jednog vijeka, na današnji dan, grupa oficira-entuzijasta, na čelu sa pukovnikom Svetomirom Đukićem, u redakciji lista "Novo vrijeme" osnovala je Srpski olimpijski klub, koji je ubrzo primljen u međunarodnu olimpijsku porodicu.

"Danas odajemo poštu svima koji su stvarali istoriju srpskog sporta", istakao je Divac, podsjetivši da našim olimpijcima nedostaju još dvije medalje da bi došli do brojke od 100 odličja na najvećoj svjetskoj smotri sporta.

Ambasador Velike Britanije istakao je da su "sportske veze dvije zemlje veoma intenzivne" i poželio uspjeh svim srpskim sportistima na Igrama koje će naredne godine biti održane u Londonu.

Karpenter je podsjetio da su prvu utakmicu u inostranstvu srpski sportisti odigrali na britanskom tlu, u Edinburgu 1918. godine, pošto je tamo grupa srpskih studenata trenirala fudbal i ragbi.

On je ocijenio da je Srbija "sa 22 učešća na Igrama, mnogo šampiona i osvajača medalja značajan član međunarodne olimpijske porodice".

Olimpijsku zastavu Srbije, uz zvuke državne himne, na jarbol su podigli strijelci Zorana Arunović i Damir Mikec - dvoje od četvoro srpskih takmičara koji su već izborili učešće na OI u Londonu.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC