• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DUBAI: Novak pobijedio "čudnog" Majera

Novak Đoković u polufinalu turnira u Dubaiju. U četvrtfinalu savladao Florijana Majera 2:0 u setovima. Servis je u ovom meču bio Novakovo najjače oružje.

 DUBAI: Novak pobijedio "čudnog" Majera Izvor: MONDO

Šampion Australijan Opena nastavio je pobjednički niz u 2011. godini.

U četvrtfinalu turnira u Dubaiju savladao je Nemca Florijana Majera 2:0 u setovima (7:5, 6:1).

Meč je počeo iznenađujuće, gotovo nestvarno. Rasterećeni Majer je potpuno zbunio srpskog tenisera, koji prosto nije mogao da vjeruje kakav tenis igra njegov protivnik.

Majer je vadio lopte "iz naftalina", posezao za nekim čudnim i neobičnim rješenjima i udarcima, poput bekhend-slajza sa dve ruke (u skoku), nerezonskim izlascima na mrežu, koji su se isplatili...

Njemački teniser odmah je napravio brejk, a potom je osvojio gem na svoj servis, a da nije pogodio nijedan prvi servis! Imao je i dve brejk lopte za 3:0! Novak je u jednom trenutku promijenio reket, poslije jednog poena Majera sa osmijehom čuđenja pogledao ka svom treneru Vajdi kao da ga pita: "Izvini, kako da igram protiv ovoga?".

Ipak, sve se dobro završilo u tom gemu i Novak je smanjio na 1:2.

Đoković nije imao problem sa svojim servisom, ali ga je zato Majer izluđivao slajsovima, kojima je pogađao linije. Kada je Nijemac dobio gem za 4:2, a Novak prethodno poslao loptu u aut, srpskom teniseru se otela psovka, onako, iz pete.

Ali, i to zna da pomogne. Jer je u narednom gemu odlično servirao i smanjio na 3:4.

Imao je Majer vođstvo od 5:3 (doduše, Novak mu nije ostavio ni gram nade prilikom svog servisa i odmah je bilo 5:4), a onda se Nijemcu stegla ruka, pao je na psihološkom planu, ipak on nema vrhunskog "štofa"...

Srpski teniser je napravio brejk, potom je Majer imao novu brejk loptu, ali je Đoković odličnim servisom otklonio dilemu. Srbin je je potom pokazao ko je treći teniser svijeta, a ko na 38. mestu.

Dobio je prvi set 7:5 i mogao je da odahne...

Drugi set je počeo Novakovim sigurnim servisom i vođstvom, a potom je propustio šansu da odmah na pravi brejk. Ipak, vidjelo se da je srpski teniser ušao u ritam i da je pročitao neobičan repertoar udaraca Majera.

Ako mu nije uspjelo nekih 10-ak minuta ranije, jeste prilikom narednog Majerovog servisa. Iskoristio je Đoković prvu brejk loptu i poveo 3:1. Poslije je sve išlo svojim tokom...

Ovo je bila deseta pobjeda Đokovića ove godine (bez poraza)... Sljedeći neka se pripremi...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC