• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DUBAI: Berdih predao Đokoviću

Đoković imao prednost u trećem setu protiv Berdiha, a onda mu je Čeh predao meč zbog povrede. Srbin u prilici da odbrani trofej na turniru u Dubaiju.

 DUBAI: Berdih predao Đokoviću Izvor: MONDO

"Dozvolio" je Novak Đoković Čehu Tomašu Berdihu da mu oduzme prvi set i da povede 1:0 u polufinalu turnira u Dubaiju...

A onda je srpski teniser odlučio da je bilo dosta "fore" i odličnom igrom primorao Berdiha da istakne bijelu zastavu i nanese mu šesti poraz u njihovih sedam međusobnih duela. Češki teniser dobio je Đokovića samo jednom - na prošlogodišnjem Vimbldonu.

Đoković - Berdih 2:1 (5:7, 6:2, 4:2*** predaja). Srpski teniser je u finalu, u kojem ga čeka Rodžer Federer. Švajcarac je bio bolji od Rišara Gaskea (6:2, 7:5). Novak će, tako, biti u prilici da brani trofej koji je osvojio prošle godine.

Prvi set duela u Dubaiju bio je vrlo izjednačen. Gotovo bez uzbuđenja, jer su obojica tenisera držali svoj servis do taj-brejka. Ipak, bilo je neizvjesno pri rezultatu 6:5 za Berdiha. Imao je Čeh dve set lopte (40:15), ali je Đoković uspio da se išupa i odbrani svoj servis.

U taj-brejku, međutim, Berdih je kaznio sve Novakove greške i poveo 5:2, potom i 6:3. Đoković je uspio da se približi na 5:6, ali je Berdih iskoristio prvu priliku i osvojio prvi set.

Drugi set je bio potpuno različit od prvog. Poveo je Novak 1:0, potom imao i prvu šansu za brejk na ovom meču, ali je Berdih odličnim servisom odbio napad. Ono što mu nije uspelo tada, Đoković je učinio čim mu se ukazala druga prilika. Poveo je 3:1, da bi Berdih imao šansu da uzvrati i napravi ribrejk. Međutim, srpski teniser se odbranio servisom i poveo 4:1. Do kraja seta, Čeh je osvojio samo još jedan gem, a Đoković silovito izjednačio.

Baš kao i u duelu sa Florijanom Majerom, Đokovića je odlično išao servis. "Svoje" gemove je dobijao prilično lako, dok se Berdih "mučio" (češkom teniseru je, inače, nekoliko puta ukazivana medicinska pomoć zbog bolova u lijevoj nozi).

Berdih je, nekako, uspjevao da zadrži prednost svog servisa sve do petog gema trećeg seta. Đoković je tada "dodao gas" i odmah iskoristio prvu brejk loptu za vođstvo od 4:2...

A onda je Čeh odlučio da preda meč...Osjetio je da nema snage da učini preokret. Novakov pobjednički niz u 2011. godini je nastavljen. Ovo mu je bila 11. pobjeda, bez poraza!

Pobjedniku turnira pripašće 500 bodova i 386.000 dolara, dok će drugoplasirani dobiti 300 bodova i 181.500

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC