• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: "Vječiti" za trofej u Kupu

Partizan i Crvena zvezda sastaće se prvi put u finalu nacionalnog Kupa još od 1997. godine.

 ODBOJKA: "Vječiti" za trofej u Kupu Izvor: MONDO

U finalu 46. Kupa Srbije igraće Partizan i Crvena zvezda. Crno-bijeli su u prvom polufinalu savladali Vojvodinu 3:1 (25:15, 21:25, 25:20, 25:17) poslije 92 minuta igre, dok je Zvezda pobijedila Radnički iz Kragujevca sa 3:0 (25:20, 28:26, 25:22). Drugo polufinale završeno je poslije 83 minuta igre.

Partizan će zasluženo igrati u finalu Kupa, prvi put poslije 10 godina. Lider u domaćem prvenstvu bio je superioran u duelu sa Novosađanima. Utakmica je odigrana u Šumicama pred oko 900 gledalaca.

Partizan je djelovao mnogo motivisanije nego Vojvodina, koja je igrala sa oscilacijama, što nije bilo dovoljno da se ugrozi domaća ekipa. Trener Partizana Milan Žarković nije mogao da računa na povrijeđenog Steljića, ali je njegova zamjena, mladi Siniša Žarković, odlično odigrao što mu je otac povjerio.

Učitelj Novosađana Nikola Salatić je vršio dosta izmjena, jer njegovi izabranici nisu pružili očekivanu igru. On je morao često da mijenja tehničare Luku Čubrila i Jovovića, ali to nije poremetilo prijem Beograđana.

Uočljiv plan Novosađana je bio da iz servisa stalno gađaju Partizanovog kapitena Nikolu Mijailović. Kada im je to polazilo za rukom, kao u finišu drugog seta, uspjeli su da taj dio susreta dobiju. Sve, ostalo, međutim, bilo je u korist Partizana.

"Vojvodina je večeras igrala loše. Sve je bilo u korist Partizana, koji nas je nadigrao u svim elementima. Naša odbrana je bila veoma slaba. Psihički nismo bili dorasli ovoj utakmici i zato je Partizan zasluženo slavio", rekao je poslije utakmice trener Vojvodine Nikola Salatić.

Trener Partizana Milan Žarković smatra da su njegovi igrači bili više morivisani od protivničkih odbojkaša:

"Ovo je velika pobeda za naš tim. Igrači su bili veoma motivisani, pa je na terenu vladala pozitivna atmosfera. Od ovoga trenutka razmišljamo o sutrašnjoj finalnoj utakmici".

Crveno–bijeli su savladali Radnički maksimalnim rezultatom, ali borba je bila žestoka tokom sva tri seta. Beograđani su odlično počeli meč, ali se Kragujevčani nisu predavali. Početno vođstvo nije zbunilo goste, koji su u drugom setu imali tri set lopte za izjednačenje. Crvena zvezda je bila smirenija u tim, ključnim, trenucima i povela sa 2:0 u setovima. U trećem setu su ponovo Kragujevčani bili u prednosti do finiša (21:19), kada je Crvena zvezda serijom 6:1 okončala set i meč.

Finale se igra u nedjelju od 20 časova. Branilac trofeja bila je novosadska Vojvodina.

U finalu prije 14 godina Crvena zvezda je pobijedila Partizan sa 3:2, po setovima 9:15, 13:15, 15:10, 15:4 i 15:9.

Crvena zvezda je posljednji put trijumfovala u Kupu 2008./2009. Na finalnom turniru u Novom Sadu, kada je u finalu pobijedila Radnički iz Kragujevca sa 3:2, po setovima 34:36, 14:25, 25:19, 25:20 i 15:9. Partizan je posljednji put pobjednika Kupa bio 1990. godine, kada je na turniru u Beogradu ostvario maksimalan učinak savladavši pri tom Vojvodinu iz Novog Sada, Mladost Monter iz Zagreba i Crvenu zvezdu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC