• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Nema opuštanja protiv Indije

Svi u taboru šampiona Dejvis kupa spremni za novosadski meč sa Indijom, koja u Srbiju dolazi sa fantastičnim dublom Paeš - Bupati.

 DK: Nema opuštanja protiv Indije Izvor: MONDO

Srpski reprezentativci okupiće se prvi put poslije osvajanja Dejvis kupa početkom decembra prošle godine. "Orlovi" će odbranu "salatare" započeti u Novom Sadu protiv Indije.

Viktor Toicki kaže da bez obzira što je Srbija apsolutni favorit opuštanja neće biti.

"Nikako, ovo su vrlo važni mečevi. Mislim da su svi, pa i u javnosti, shvatili ovaj meč kao nebitan i svi su potcijenili Indiju", ocijenio je drugi reket Srbije, koji je upravo zbog toga skrenuo pažnju da je riječ i vrlo nezgodnom rivalu.

"Mislim da su neugodan tim, imaju jedan od najboljih dublova na svijetu, a imaju i singl igrača među prvih sto, mislim da je oko osamdesetog mjesta. Nisu lak tim, i moramo ih prvo dobiti pa ćemo onda pričati", jasan je Troicki

Šampion će poslije više godina ponovo igrati pred novosadskom publikom.

"Super je što ćemo igrati u Novom Sadu ponovo poslije toliko godina i nadam se da će publika doći u velikom broju da nas podrži".

On smatra da Srbija ima kvalitet da pobijedi i bez Novaka Đokovića.

"Sigurno da je lakše s njim, ali imamo kvalitet da pobijedimo i bez njega. Sigurno je da neće biti lako", mišljenja je Troicki, 18. Igrač na ATP listi.

"Na kraju prošle sezone igrao sam sjajno i nastavio sam sa dobrim rezultatima i u novoj godini. Osjećam se dobro, stigao sam do najbolje pozicije u karijeri, do osamnaestog mjesta, što je sjajno. Nadam se da ću nastaviti da igram dobro i dajem sve od sebe".



Bogdan Obradović će u srijedu donijeti odluku da li će protiv Indije računati na Novaka Đokovića.

"Sutra je dan kada donosim odluku o tome. Ja sam se čuo sa Novakom, on je u blizini Beograda, i sutra ću donijeti odluku. Srijeda je posljednji dan kada se odluka donosi, po pravilima ITF-a, koja će četiri igrača izaći na teren u petak, subotu i nedelju" , rekao je selektor Srbije.

Obradović se složio sa Troickim da šampiona u prvom kolu očekuje meč sa ozbiljnim protivnikom.

"U svakom slučaju mi smo maksimalno koncetrisani na ovoj meč. Imamo ozbiljnog protivnika, Indiju, ne smijemo da se opustimo, pripremamo se isto kao i pred finale protv Francuske u Beogradu. Veliki su profesionalci u pitanju, imaju kompaktan tim, imaju igrača u prvih sto u singlu, naravno imaju izuzetan dubl tim i nećemo se opustiti, daćemo svoj maksimum, naravno da idemo na pobjedu. Vrlo ćemo ozbiljno shvatiti ovaj meč".

I pored toga što je Srbija favorit, Obradović smatra da uzbuđenja u Spensu neće izostati.

"Sigurno da će ovo biti jedan atraktivan i uzbudljiv meč. Kažem opet, Indijci su jedan ozbiljan tim. Jedan od najboljih dublova svih vremena Leandro Paeš i Maheš Bupati dolazi u Novi Sad. To će zaista biti atraktivno i biće to veliki izazov za Nenada Zimonjića i onoga ko bude igrao sa njim u dublu, mada kažem sa druge strane tu će biti i dobar singl. Mislim da su i Viktor i Janko i Novak u izuzetnoj formi i Srbi trenutno dominiraju na svjetskoj teniskoj sceni i to čemo pokušati da dokažemo i na nivou reprezentacije", zaključio je Obradović.

Meč prvog kola Svjetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Indije igra se od 4. do 6. marta u velikoj dvorani Spensa u Novom Sadu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC