• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (SL): "Orlovi" dobili novog rivala

Poslije odustajanja Egipta, odbojkaška reprezentacija Srbije dobila je novog rivala u Grupi C Svjetske lige za 2011. godinu. To je Portugal.

 ODBOJKA (SL): "Orlovi" dobili novog rivala Izvor: MONDO

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije takmičiće se u Grupi C Svjetske lige sa Argentinom, Finskom i Portugalom, umjesto selekcije Egipta, koja je zbog političkih razloga odustala od takmičenja, odlučio je u četvrtak Izvršni odbor Međunarodne odbojkaške federacije (FIVB).

Izvršni odbor FIVB je, sljedeći pravila Svjetske lige, odlučio da reprezentacija Portugala, koja je izgubila u 1. kolu kvalifikacija od Portorika, zamijeni Egipat u Grupu C.

Postojeći kalendar Grupe C Svjetske lige 2011 neće se mijenjati, a gradovi u kojima će Portugal igrati, kao i satnica svih utakmica, biće naknadno saopšteni. Srbija će u okviru prvog vikemnda koji se igra od 27. do 29. maja gostovati u Argentini, a naredna dva vikenda ugostiće Finsku i Portugal.

Srpski tim će potom igrati u Finskoj (17. – 19. juna) i Portugalu (24. – 26. juna), a u okviru šestog vikenda biće domaćin Argentini (29. jun – 01. jul). Finalni turnir Svjetske lige odigraće se od 6. do 10. jula u Gdanjsku, u Poljskoj, uz učešće osam ekipa - po dvije prvoplasirane iz svake grupe.

Najteže je ipak rivalima iz Grupe A, gdje je domaćin finalnog turnira Poljska, koja ima zagarantovano učešće, pa će u slučaju da Poljaci budu treći ili četvrti, samo pobjednik te grupe na završnicu.

(Tanjug/MONDO, foto: fivb.org)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC