• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Janko izgubio, Srbija - Indija 1:1

Janko Tipsarević poražen je od Somdeva Devarmana 5:7, 5:7, 6:7. Indija je izjednačila na 1:1.

 DK: Janko izgubio, Srbija - Indija 1:1 Izvor: MONDO

Pošto se Viktor Troicki namučio protiv Rohana Bopane, ali ipak pobijedio (3:2), Janko Tipsarević je izgubio od Somdeva Devarmana 0:3 i tako je poslije prvog dana meča prvog kola Svjetske grupe Dejvis kupa rezultat 1:1.

Šampioni Dejvisa kupa nisu dobro počeli odbranu titule. Lišeni pomoći najboljeg igrača Novaka Đokovića, Viktor Troicki i Janko Tipsarević nisu opravdali očekivanja publike u novosadskom Spensu, kao ni onih kraj "malih ekrana".

Troicki se "izvukao" protiv Bopane, a Tipsarević nije protiv 93. tenisera svijeta. Janko nije imao snage da se izbori sa brzim i izuzetno upornim Devarmanom u čudnom meču koji je trajao tačno tri sata.

Srpski igrač je izgubio čak devet gemova na svoj servis i u tri seta napravio 81 neiznuđenu grešku. Loše je servirao i kao da nije imao snage poslije učešća na turniru u Delrej biču gdje je stigao do finala. Imao je, doduše, više direktnih poena (37-26), ali nedovoljno da bi se suprotstavio rivalu naročito raspoloženom u presudnim momentima.

U sva tri seta Tipsarević je imao bar po brejk prednosti, ali je svaki put uspio u finišu da je prokocka.

Tipsarević je u prvom setu (57 minuta) dozvolio Devarmanu da mu čak četiri puta oduzme servis! U 12 gemova bilo je čak sedam brejkova.

Srbin je dva puta imao prednost, a Indijac je uspjevao da je anulira i od 1:4 dođe do 5:4. Međutim, kada je servirao za set, Tipsarević se "vratio", spasio tri set lopte i ponovo napravio brejk - 5:5.

Ali, to nije bio kraj Jankovim mukama. Odmah zatim je ponovo pretrpio brejk. Tu šansu Deverman nije propustio - 7:5.

Janko je ubacio samo 50 odsto prvih servisa, od kojih je u poen pretvorio samo polovinu! Poslije 18 drugih servisa uzeo je samo šest poena! U prvom setu napravio je čak 27 neiznuđenih grešaka.

Kada je u drugom setu (60 minuta) spasio dve brejk lopte zaigrao je bolje. Priliku da u četvrtom gemu oduzme servis Devarmanu dobio je poslije pogrešne odluke linijskog sudije, ali je iskoristio - 3:1. Tipsarević se našao u situaciji da servira za 6:3, ali je napravio tri neiznuđene greške i omogućio rivalu, ne samo da se vrati u igru (4:5), već da "poleti".

Devarman se nije zaustavio, "vezao" je četiri gema i dobio i drugi set - 7:5.

Poboljšao je Tipsarević servis na početku seta, ali ga je u finišu opet "pokvario". U tom periodu je nanizao najviše od 29 neiznuđenih grešaka.

Kao i u prethodnim setovima i u trećem je poveo - 3:1. Međutim, to je bio samo početak serije od šest uzastopnih brejkova. Tako se došlo do taj-brejka u kome je Janko takođe stekao vođsvo mini brejkom za 2:1. Ni to nije bilo dovoljno jer je Indijac od 1:3 "vezao" šest poena i trijumfovao!

Bio je to treći duel Tipsarevića i Devarmana, a oba prethodna igrali su 2010. godine i dobio ih je srpski igrač.

"Janko se dosta loše osjećao na terenu. Imao je prednost u prva dva seta, maltene ih je imao dobijene, ali nije osjećao ni noge ni reket. Pokušao je da izvuče maksimum. Svaka čast Devarmanu, podijelili smo poene prvog dana, idemo dalje", ocijenio je selektor Bogdan Obradović i pohvalio protivnika:

"Devarman je pročitao da Janko nije 100 odsto fit i da ima šansu, zato se toliko i kretao. To je igrač koji sigurno zaslužuje da bude među 50 najboljih na svijetu".

Svjestan je Obradović da sada treba spremiti ekipu za dubl.

"Sada se treba resetovati i pripremiti za dubl".

Tvrdi da još ne zna kome će ukazati povjerenje u paru sa Nenadom Zimonjićem. Na žrijebu se uz najboljeg srpskog dubl igrača našao Ilija Bozoljac.

"Uvijek imam zajednički razgovor sa igračima. Igraće najspremniji uz Nenada u ovom trenutku ... Svakako treba sačuvati Janka i Viktora za singl, ali vidjećemo. Imamo dobru atmosferu i sigurno ćemo u subotu izaći sa dobrim timom", dodao je Obradović.

U subotu je u Spensu na programu dubl, od 15 sati, a selektori Bogdan Obradović i Šiv Prakaš Misra su prijavili sljedeće parove: Nenad Zimonjić/Ilija Bozoljac - Bopana/Deverman. U nedjelju bi u singlu od 13,00 trebalo da igraju Troicki - Deverman i Tipsarević - Bopana.

Bolji iz meča između Srbije i Indije igraće u četvrtfinalu protiv pobjednika duela Švedska - Rusija, u kome domaćin vodi 2:0. Robin Soderling i Joakim Johanson savladali su prvog dana u singlu Igora Andrejeva i Tejmuraza Gabašvili bez izgubljenog seta.

(MONDO, foto Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC