• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATLETIKA (EP): Konačno finale za Srbiju - Nava

Zahvaljujući sjajnoj trci Gorana Nave u prvoj kvalifikacionoj grupi na 1.500 metara Srbija će imati finalistu na EP u Parizu.

 ATLETIKA (EP): Konačno finale za Srbiju - Nava Izvor: MONDO

Nacionalni rekorder bio je u najjačoj grupi i po rezultatu uspio da se plasira u finale Evropskog prvenstva. Na 1500m nastupila su ukupno 25 atletičara, a u finale direktno su ušla po dvojica najbolje plasiranih atletičara iz svake grupe i trojica takmičara po rezultatu.

"Nisam želio da gledam startne liste, jer sam prije nekoliko dana vidio liste prijavljenih i uvidio da ima dosta atletičara sa boljim ličnim rekordom od mene. Jednostavno nisam se plašio. Dodatan stimulans za mene je bila činjenica da su svi naši imali u petak loš dan, i morao sam da dam sve od sebe da Srbija ima predstavnika u finalu", poručio je Nava i dodao:

"Izašao sam na vodeću poziciju, ali sam očekivao da će neko da mi se pridruži i povuče trku. Znao sam da do finala mogu samo po rezultatu, a ne po plasmanu. Međutim, oni su svi pratili moj ritam. Ispostavilo se da su sljedeće dvije grupe imali iste prolaze na 200m, 800m, 1.000m, ali na kraju trke su bile sporije, što me je dovelo do finala".

Finalna trka zakazana je za nedelju u 16,20.

U prvoj kvalifikacionoj grupi na 60 metara nastupila je srpska atletičarka Tatjana Mitić, koja je zauzela četvrto mjesto u grupi sa rezultatom 7,42 sekundi. Samo četiri stotinke nedostajala su Tatjani da se plasira u polufinale 31. Evropskog prvenstva u dvorani.

"Ove zime sam dosta radila na izlasku iz bloka, značajno sam popravila start što se i vidjelo. Međutim, nisam imala dovoljno snage za završnicu i bolji rezultat", istakla je Tatjana Mitić.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC