• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DEJVIS KUP: Česi ispali, Francuzi jedva

Njemačka poslala Hrvatsku u borbu za opstanak u Dejvis kupu. Kazahstanci izbacili Čehe! Amerikanci na Špance u četvrtfinalu.

 DEJVIS KUP: Česi ispali, Francuzi jedva Izvor: MONDO

Nekadašnji šampioni Dejvis kupa, Hrvati boriće se za opstanak u Svjetskoj grupi tog takmičenja.

Filip Pečner je sjajnom igrom počistio Ivu Karlovića (3:0) za plasman Nijemaca u četvrtfinale i slavlje usred Zagreba.

Pečner je pronašao recept za servis novog svjetskog rekordera, a tokom duela u zagrebačkom Domu sportova, Nijemac je čak uspio da lobuje 207 centimetara visokog protivnika!

Karlović je bio potpuno dekoncetrisan i uopšte nije bio "u meču". Dokaz za to je i detalj iz prvog taj-brejka za dobijanje drugog seta, kada je visoki Hrvat sjeo na klupu kod rezultata 6-3 za Pečnera misleći da je set gotov! A onda je ustao sa stolice i počeo da servira, iako nije bio njegov red za to!?

Zanimljivo je bilo na konferenciji za novinare poslije meča, kada je hrvatski selektor Goran Prpić u jednom trenutku "eksplodirao" na pitanje predstavnika medija da li je mogao drugačije da sastavi dubl.

"Ponavljam da je odluka bila - slaviti u igri parova. Pa nismo igrali protiv braće Brajan!. Čilić je danas, morao da bude svjež za prvi meč...Ova reprezentacija osvojila je Dejvis kup sa dva imena. Interes reprezentacije uvijek je bio ispred svega. To je odgovor na ova šuškanja koja čujem okolo", rekao je Prpić, aludirajući na to što je u hrvatskoj sportskoj javnosti stvorena slika da on "forsira" mladog Antonija Vejića.

Iznenađenje je priredila reprezentacija Kazahstana koja je na gostujućem terenu pobijedila Češku, prošlogodišnjeg polufinalistu!

Mihail Kukuškin donio je svojoj reprezentaciji odlučujući trijumf u duelu sa Janom Haekom (bilo je 3:1 u setovima), a prethodno je Andrej Golubev (43. na svetu) pobijedio sedmog igrača svijeta Tomaša Berdiha (takođe 3:1).

Vicešampioni svijeta, Francuzi provukli su se u meču protiv Austrije. U odlučujućem meču Žeremi Šardi savladao je Martina Fišera 3:1 u setovima, iako je Austrijanac dobio prvi set.

Šardi, trenutno 44. igrač na svijetu, bio je, zapravo, ključni čovjek u francuskom timu. "Galski pijetlovi" su poslije prvog dana vodili 2:0 (pobjede Šardija i Žila Simona), da bi Austrijanci najprije smanjili u dublu, da bi Jirgen Melcer savladao Simona za 2:2. Ipak, Šardi je potvrdio ulogu favorita u meču protiv Fišera, koji je za 100 mesta slabije rangiran od njega.

Amerikanci su pobijedili Čile i zakazali četvrtfinali duel sa Španijom, koja nije imala problem sa Belgijom.

PAROVI ČETVRTFINALA: (mečevi se igraju od 8. do 10. jula)

Švedska - Srbija

SAD - Španija

Argentina - Kazahstan

Njemačka - Francuska

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC