• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: "Penzioner" Johanson prijetnja Srbima

Nekada deveti teniser svijeta Joakim Johanson blistao protiv Rusije i sada konkuriše za sastav Švedske i protiv Srbije četvrtfinalu Dejvis kupa.

 DK: "Penzioner" Johanson prijetnja Srbima Izvor: MONDO

Srpska teniska reprezentacija je i bez Novaka Đokovića uspješno preskočila prvu prepreku u Svetskoj grupu Dejvis kupa.

Naredni rival biće Švedska, sa prvom violionom - Robinom Soderlingom. Ali, to neće biti jedini adut Šveđana za duel u Stokholmu od 8. do 10. jula. Naime, selektor "Vikinga" Tomas Enkvist ozbiljno računa i na jednog veterana - Joakima Johansona, koji doživljava drugu tenisku mladost. Igrao je odlično protiv Rusije u 1. kolu Svjetske grupe.

Johanson (29 godina) je prije šest godina bio deveti teniser svijeta, ali je zbog brojnih problema sa povredom ramena čak i prestao aktivno da igra. Međutim, Johanson će sada biti u kombinaciji za sastav, a to bi moglo da znači i da će Šveđani izabrati što bržu podlogu kako bi njegov servis još više došao do izražaja.

U razgovoru za "Sportski žurnal", selektor švedskog tima Tomas Enkvist izjavio je da domaćin još nije odabrao podlogu za četvrtfinalni duel, ali da će ona, svakako, biti prilagođena stilu igre švedskih tenisera.

"Za nas je najvažnije da Robin Soderling igra dobro na svim podlogama. Podlogu ćemo odrediti prema našim igračima, pogotovo jer je Novak (Đoković) veoma dobar na svim podlogama. Nema terena na kojem on ne igra uspješno. Zato ćemo odrediti uslove koji pogoduju našim teniserima", kaže Enkvist.

Selektor Šveđana impesioniran je igrom Johansona proteklog vikenda protiv Rusije, ali vjeruje da on može da bude još bolji.

"Četiri mjeseca je samo trenirao, dobro se spremio i sada će igrati redovno. Potpuno se vratio iz penzije, uskoro će početi da se takmiči na turnirima i ja već računam na njega u četvrtfinalu. Naravno, dotle ima mnogo vremena, ali siguran sam da će on biti jači na ljeto", rekao je Enkvist.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC