• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EL): Partizan blizu F4!

Partizan napravio veliki korak ka Fajnal-foru. Pobijedio Jug 11:10 poslije velike borbe i mnogo uzbuđenja. Grobari bili igrač više.

 VATERPOLO (EL): Partizan blizu F4! Izvor: MONDO

Kad igraju Partizan i Jug uzbuđenja u vodi su zagarantovana. Tako je bilo i u srijedu uveče u 2. kolu četvrtfinala Evrolige, a crno-bijeli su zadržali tradiciju nepobjedivosti na svojoj Banjici.

Partizan - Jug 11:10 (5:5, 2:1, 3:2, 1:2). Druga pobjeda crno-bijelih u četvrtfinalnoj grupi Evrolige i veliki korak ka završnom turniru najjačeg evropskog takmičenja.

Pogledajte FOTO-GALERIJU.

"Mislim da je presudila naša dobra odbrana sa igračem manje. Kriterijum suđenja je bio oštar, ali obostrano, ako da na to nemam primjedbi. Mislim da je važnost ove utakmice i imperativ pobjede bio pritisak na mojim igračima, Partizan može mnogo bolje", rekao je trener Partizana Igor Milanović poslije meča, koji je sa tribina posmatrao i čuveni glumac Predrag Miki Manojlović.

Upravo je tako izgledala utakmica na Banjici. Čak deset golova u prvoj četvrtini, po pet na obe strane, mnogo isključenja i kontrafaulova...Teško je reći ko je najzaslužniji za trijumf crno-bijelih, svaki gol je bio podjednako važan. Duško Pijetlović i Aleksandar Radović postigli su po tri gola, Slobodan Soro je uhvatio nekoliko veoma bitnih lopti, odbranio "zicer" na 11:10...

Jug je poveo 1:0, a onda je Partizan preokrenuo na 4:2, imao i 5:3, ali Jug je mnogo ozbiljna ekipa da bi moglo da se kaže da je sve bilo gotovo. I nije. Dubrovčani su izjednačili na 5:5, potom poveli 6:5. Međutim, crno-bijeli ponovo vraćaju prednost 7:6.

"Gospari", kako glasi nadimak ekipe iz Juga, ponovo su se vratili u igru u trećoj četvrtini. Najprije 7:7, potom i novo vođstvo 8:7. Međutim, Partizan je izjednačio i od tog trenutka više nije dozvolio gostima da dođu u prednost.

Poveli su crno-bijeli ponovo sa dva gola prednosti (10:8), Banjica je odzvanjala od navijanja Grobara...Mnogo uzbuđenja bilo je u posljednjoj četvrtini. Crno-bijeli su nekoliko puta pogodili prečku, jugaši nisu uspijevali da realizuju napade sa igračem više. Kada je Radović velemajstorskim golom, na 1:50 do kraja meča doveo Partizan do 11:9 bilo je jasno da će crno-bijeli zabilježiti novi trijumf...

Narednu utakmicu srpski predstavnik igra 27. marta, takođe kao domaćin, protiv crnogorskog predstavnika Budve.

PARTIZAN: Duško Pijetlović i Aleksandar Radović po 3, Andrija Prlainović 2, Vladimir Vujasinović, Nikola Rađen i Miloš Ćuk po jedan.

JUG: Nikša Dobud, Sandro Sukno i Maro Joković po 2, Nikola Šutić, Paulo Obradović i Andro Bušlje po jedan.

IGRAČ VIŠE: Partizan 5/10, Jug 5/13.

REZULTATI 2. kola:

GRUPA A

Partizan - Jug 11:10
Budva - Jadran Herceg Novi 6:5 (1:3, 2:0, 2:2, 1:0)

Tabela: Partizan 6, Jug 3, Budva 3, Jadran 0.

GRUPA B

Vašaš - Mladost 8:9 (4:3, 2:1, 0:2, 2:3)
/Vanja Udovičić 4 gola za Mladost/

Pro Reko - Primorje 15:9

Tabela: Pro Reko 6, Mladost 3, Primorje 3, Vašaš 0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC