• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INDIJAN VELS: Jelena ne da tron!

Prošlogodišnja šampionka očitala lekciju mladoj Amerikanki Koko Vandevej - 6:2, 6:1. U trećem kolu protiv Njemice Gerges ili Austrijanke Bamer.

 INDIJAN VELS: Jelena ne da tron! Izvor: MONDO

Jeleni Janković "leži" kalifornijsko sunce, inače ne bi odlučila da u San Dijegu izgradi svoju kuću iz snova. Indijan Vels kao pustinjsko mjestašce nije ni izbliza tako atraktivan za život, ali se Džej Džej i u njemu odlično snalazi.

Na mjestu gdje je prije nepunih godinu dana osvojila poslednju WTA titulu, ona je u petak pobijedila Koko Vandevej - 6:2, 6:1 - i rutinski se plasirala u treće kolo turnira Premijer kategorije.

Jelena je samo u prva tri gema imala nešto teži posao. Nije uspjevala da dođe do svoje prepoznatljive igre sa osnovne linije, ali ni Amerikanka nije stavila do znanja da je spremna da iznenadi.

Ćerka nekadašnjeg NBA asa Kikija Vandeveja poslije mnogo napora je povela sa 1:0, a kada je Jankovićeva u trećem gemu iskoristila četvrtu brejk loptu na meču, ujedno je i slomila otpor protivnice.

Počela je da dobija gemove ubjedljivom razlikom, pa je Vandevej do kraja seta uspjela samo da smanji na 5:2.

Jelena poslije sigurnog vođstva ponekad umije da popusti u drugom setu, ali se to ovog puta nije dogodilo. Odmah je napravila brejk, a zatim još jedan, mada je Vandevej imala 40:15 i poslije još jednu gem loptu - 3:0.

Poslije sat i 17 minuta igre sve je bilo gotovo. Šesti nosilac plasirala se u dalje takmičenje i potvrdila da se po ispadanju sa Australijan opena nalazi u solidnoj formi, dok je 92. teniserka svijeta završila nastup u Indijan Velsu 2011.

Osvojila je 80 odsto poena na ubačen prvi servis i iskoristila četiri od devet šansi za brejk, dok rivalki nije dozvolila nijednu.

Džej Džej u trećem kolu očekuje Njemicu Juliju Gerges (32. nosilac) ili Austrijanku Sibil Bamer.

Sa Gerges je igrala samo na Vimbldonu 2009. i pobijedila u dva seta, dok joj je Bamer stara mušterija. U međusobnom skoru je 9:1 za Jelenu, koja je dobila poslednjih osam mečeva, a jedini poraz doživjela još 2006.

Ana Ivanović u subotu bi trebalo da se sastane sa Japankom Kimiko Date Krum, dok je Bojana Jovanovski u četvrtak eliminisana.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC