• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Deliću kruna u Sarajevu, Bek opet predao

Amer Delić postao je prvi teniser koji je pobijedio na ATP Čelendžeru u Sarajevu. Nesrećni Bek opet predao finalni meč.

 Deliću kruna u Sarajevu, Bek opet predao Izvor: MONDO

Slovak Karol Bek definitivno neće pamtiti Sarajevo po dobrom. Prošle godine povreda ga je spriječila da u finalu igra protiv Francuza Rožea Vaselina, a nakon što je ove godine ponovo stigao do finala, opet je morao da preda finalni meč.

Ovoga puta zbog povrede leđa predao je finale Ameru Deliću koji je tako postao prvi bh. teniser koji je osvojio ATP Čelendžer u Sarajevu.

Sa osvojenih 80 bodova, Delić će na ATP listi znatno popraviti svoju trenutno 444. poziciju. Najbolji ranking karijere Delić je zabilježio 2007. godine, kada je kao američki igrač bio plasiran na 60. mjestu.

Na putu do titule Delić, koji je u Sarajevu nastupio sa pozivnicom organizatora, u prvom kolu pobijedio je Estonca Jurgena Zoppa sa 7:6 (5), 6:4, u osmini finala dvostrukog pobjednika "Sarajevo Opena" Nijemca Anderasa Beka 7:6 (4), 6:7 (10), 7:6 (3), u četvrtfinalu Austrijanca Martina Fišera sa 7:6 (2), 6:4, te u polufinalu trećeg nosioca Francuza Nikolasa Mahua sa 6:4, 1:6, 7:6 (8).

U konkurenciji parova pobjednici su Britanci Džejmi Delgado i Džonatan Marej, koji su u finalu bili bolji od švajcarsko-njemačke kombinacije Iv Alegro/Andreas Bek sa 7:6, 6:2.

Pored Mirze Bašića, koji je plasmanom u polufinale priredio najprijatnije iznenađenje na turniru osvojivši i 29 ATP bodova, najveći dosadašnji uspjeh bh. tenisera na "Sarajevo Openu" još su upotpunili Tomislav Brkić i Damir Džumhur, koji su u konkureunciji dubova izborili nastup u polufinalu.

ATP Čelendžer do sada su osim Delića osvajali Rišar Gaske, Žil Elzner, Vladimir Volčkov, Adreas Bek (dva puta), Ernest Gulbis, Ivan Dodig i Rože Vaselin.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC