• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maglajlija: BiH na dnu, mora se napraviti rez

Sportski direktor rukometne reprezentacije BiH Senjanin Maglajlija smatra da je nacionalni tim dotakao samo dno!

 Maglajlija: BiH na dnu, mora se napraviti rez Izvor: MONDO

"Nešto pod hitno moramo da uradimo. Na potezu su čelnici Rukometnog saveza BiH koji definitivno moraju napraviti rez, kako bi se nešto promijenilo. Naravno, logično je da prvo stručni štab ode, jer je to uvijek tako", izjavio je Maglajlija za "Nezavisne novine".

Debakl protiv Estonije u dva meča i izgubljene šanse za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine u Srbiji jasan su pokazatelj da su promjene neophodne.

Vojislav Rađa, međutim ne želi dati ostavku iako je najodgovorniji za stanje u reprezentaciji mada se ne smije zaboraviti da i igrači nose veliki dio odgovornosti zbog poraza od totalnog autsajdera Estonije.

"Struka je prva na udaru. To je uvijek tako u svim sportovima, pa i u rukometu. Isto tako kada se postižu dobri rezultati najveća slava ide stručnom štabu. Dakle, jasno je da lošije od ovoga ne možemo, jer smo počeli gubiti od reprezentacija slabije rangiranih od nas. Ne kažem da je Rađa isključivi krivac, ali tako ide i selektor je prvi čovjek kojeg treba smijeniti. Rezultat sve govori i nema tu nijedne stvari za koju se možeš uhvatiti i reći da ovako treba nastaviti. Potom novom stručnom štabu dati odriješene ruke da vide ko uopšte od aktuelnih reprezentativaca zadovoljava kriterijum", dodao je Maglajlija.

Od dolaska na mjesto sportskog direktora selekcije BiH Maglajlija se susreo sa brojnim problemima. Prije svega sa činjenicom da Mirsad Terzić, Damir Doborac i Muhamed Toromanović ne žele igrati dok je Rađa selektor.

"Nisam vidio nijedne pozitivne stvari u reprezentaciji. Od lošeg izdanja u prijateljskoj utakmici sa Srbijom, preko nesporazuma sa igračima do poraza od Estonije. Iskreno meni taj potez igrača da ne igraju nije legao. Smatram da su se trebali odazvati pozivu i pokušavao sam ih ubijediti da je to ispravna odluka. Međutim, očigledno sam naišao na nepremostive stvari u njihovoj glavi još iz ranijeg perioda. Sa druge strane, Rađa je tu imao dobre namjere. Htio im je dati do znanja da su neke stvari nedopustive u reprezentaciji. Međutim, čini mi se da to nije na najbolji način urađeno. Nije se gledao interes reprezentacije", zaključio je on.

Na potezu je Izvršni odbor RS BiH, koji će se sastati u četvrtak. Sjednicu je sazvao Mirsad Sirćo, aktuelni predsjednik Saveza koji ne krije da Rađu treba smijeniti. Za takvu odluku biće potrebno devet glasova od 11 koliko članova ima IO.

U Izvršnom odboru RS BiH su tri člana Predsjedništva: Mirsad Sirćo, Stanislav Mucić i Zdravko Miličević, te članovi Dušan Popović, Mirsad Purivatra, Jasmin Omerefendić, Slobodan Zadro, Dragan Miličević, Igor Babić, Hamid Bahto i Aleksandar Miljuš.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC