• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INDIJAN VELS: Ana skinula krunu Jeleni

Ana Ivanović pobijedila je Jelenu Janković u osmini finala Indijan Velsa - 6:4, 6:2.

 INDIJAN VELS: Ana skinula krunu Jeleni Izvor: MONDO

Šampionka Indijan Velsa iz 2008. godine svrgnula je do večeras aktuelnu pobjednicu "Petog gren slema", Indijan Velsa.

U srpskom derbiju osmine finala u sred Kalifornijske pustinje, (19) Ana Ivanović pobijedila je (6) Jelenu Janković sa glatkih 2:0 u setovima - 6:4, 6:2.

Ana će u četvrtfinalu igrati protiv bolje iz duela (2) Kim Klajsters - (16) Marion Bartoli.

Jubilarni deseti okršaj dvije najbolje srpske teniserke svih vremena i bivših prvih igračica na WTA listi završen je sedmom pobjedom mlađe igračice, koja je tako prekinula mini-seriju starije od dvije pobjede. Ana je do sredine 2008. godine imala 6:1, od tada je Jelena dva puta slavila, ali je ovog puta ponovo bolja bila trenutno 21. teniserka svijeta.

Prvi duel, Ana i Jelena odigrale su još u Cirihu 2005. godine, kada je Ana bila bolja rezultatom 6:2, 6:1, a statistički gledano, ona trenutno vodi sa 8:3 u pobjedama, jer jednom, u Montrealu 2006. godine, Jelena nije mogla da joj se suprotstavi, što se u WTA statistici bilježi kao pobjeda protivnice.

Ovaj duel obilježila je snažna ofanziva Ivanovićeve, koja je odmah oduzela servis protivnici i potom, uglavnom bez problema, očuvala vođstvo do 1:0 u setovima (6:4). Jelena je u prvom setu imala tri brejk lopte, ali nije uspjela da ih iskoristi, samim tim ni da nadoknadi izgubljeno u prvom gemu meča.

I drugi set, počeo je brejkom Ane Ivanović i to potvrđenim (2:0), posijle čega je Jelena, šesta teniserka svijeta, konačno uspjela da realizuje šestu brejk loptu i vrati se na 2:2. Međutim, umjesto da nastavi u istom stilu, šampionka Indijan Velsa iz 2010. godine izgubila je naredni servis gem bez osvojenog poena (!?), pa je Ana ekspresno vratila prednost brejka - 3:2.

Ispostavilo se da Jelena do kraja duela nije dobila nijedan gem, a pri rezultatu 2:5 u drugom setu, zatražila je da njen trener, bivši teniser iz Rumunije Andrej Pavel, siđe na teren i pruži joj podršku i savjet, no... Nije vrijedilo. Ana je ubjedljivo dobila svoj servis - 6:2 i izborila četvrtfinale, koje ove sezone donosi 250 WTA bodova i nagradu od 64.700 dolara.



S obzirom na to da je Ana prošle godine, kao finalistkinja iz 2009, ispala već u drugom kolu, nakon što je u prvom bila slobodna, jasno je da će narednog ponedeljka napredovati na WTA listi. Branila je svega pet bodova za WTA listu, a već je stigla do 250.

Jelena, dijametralno suprotno, branila je svih 1.000 bodova, koje pripadaju pobjednici turnira, a stigla samo do faze takmičenja koje donosi 140 bodova, što znači da je ostala i bez titule i bez 860 bodova. To će vjerovatno značiti i pad na WTA listi.

Poslije titule osvojene 2008. godine u finalu protiv Svetlane Kuznjecove, Ana je naredne sezone u Indijan Velsu izgubila finale od Vere Zvonareve, a prošle sezone pretrpila je težak udarac već na prvoj prepreci. Bolja od nje bila je Anastasija Sevastova.

Jelena je prošle sezone u finalu 4.500.000 dolara vrijednog turnira dobila trenutno prvu igračicu svijeta Karolinu Voznijacki. Ove sezone, titula u Kalifornijskoj pustinji vredi 700.000 dolara!

Ana je i dalje u igri!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC