• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak dao Viktoru samo gem, sljedeći je Gaske

Najbolji srpski teniser deklasirao kolegu iz Dejvis kup reprezentacije (6:0, 6:1) i plasirao se u četvrtfinale. Naredni rival Francuz Rišar Gaske.

 Novak dao Viktoru samo gem, sljedeći je Gaske  Izvor: MONDO

Novak Đoković nastavlja da melje. Nije imao milosti ni prema prijatelju, Viktoru Troickom, koga je deklasirao u osmini finala turnira u Indijan Velsu - 6:0, 6:1.

Bio je to deveti megdan dvojice srpskih Dejvis kup reprezentativaca, a treći reket svijeta je osmi put bio bolji. Ujedno, Đoković je ostvario 15. pobjedu 2011. godini u isto toliko mečeva. Poslije demonstracije sile na Australijan openu i u Dubaiju, "prijeti" da će osvojiti i Indijan Vels.

Kao i u prethodna dva duela u Indijan Velsu, i u trećem je Novak dobio prvi set bez izgubljenog gema. Andreju Golubjevu je u prvom kolu dao četiri u nastavku, Ernestsu Gulbisu samo jedan, baš kao i Troickom .

Za vođstvo od 1:0 u setovima protiv 16. nosioca, odnosno 18. tenisera svijeta, trebalo mu je samo 24 minuta. Iskoristio je sve tri brejk lopte i stigao do 6:0. Bilo mu je dovoljno samo šest direktnih poena, jer je Troicki djelovao nervozno i dosta je griješio (neiznuđene greške 13-5), a napravio je samo jedan "viner".

Drugi srpski reket se "upisao" za 1:1 u drugom setu pošto je prethodno propustio i drugu brejk loptu na meču. I to je bilo sve od njega. Đoković je dobio i narednih pet gemova. Iskoristio je tek petu meč loptu, sve ih je imao u posljednjem gemu, pošto njegov protivnik nije realizovao još dvije brejk lopte - 6:1.

Na kraju, ceh je platio reket Viktora Troickog. Slomio ga je pred petu meč loptu.

Srpski derbi, koji to nije bio, trajao je 66 minuta.

Viktor je napravio duplo više neiznuđenih grešaka (26-13) i imao je manje direktnih poena (8-12).

"Odigrao sam dobar meč, ubacivao sam loptice u tjeren i terao protivnika uvijek da napravi potez više. Mislim da je Viktor odigrao zaista loše. Ja sam nastavio sa dobrim partijama i to me čini srećnim pred nastavak turnira. Meč je kratko trajao, sačuvao sam energiju i spremno dočekujem duel u četvrtfinalu",
izjavio je Đoković.

Đoković će se za plasman u polufinale boriti sa Rišarom Gaskeom, koji je neočekivano lako eliminisao osmog igrača svijeta Endija Rodika - 6:3, 7:6.

Nole protiv Francuza ima odličan skor - savladao ga je tri puta iz četiri pokušaja. Gaske je svjestan toga i zato ulogu favorita u četvrtfinalu prepušta srpskom igraču.

"Trenirao sam sa njim prošle nedelje. Novak igra nevjerovatno i sigurno da je favorit u četvrtfinalu. Ja ću se truditi da odigram što bolje, a odlični igrači poput njega uvijek me inspirišu da igram najbolji tenis. Ja nemam šta da izgubim u tom duelu, biću rasterećen i to je moja najveća prednost",
izjavio je 21. igrač svijeta, koji je prvi put u karijeri stigao do četvrtfinala turnira u Indijan Velsu.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC