• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INDIJAN VELS: Novak sa Federerom za drugo mesto

Đoković "razbio" i Gaskea - 6:2, 6:4. U polufinalu će igrati sa Federerom. Ko pobijedi, od ponedeljka će biti na drugom mjestu ATP liste.

 INDIJAN VELS: Novak sa Federerom za drugo mesto Izvor: MONDO

Novak Đoković lupio je još jednu recku - četvrtu u Indijan Velsu, a 16. u 2011. godini. Zahuktali Srbin "prešao" je i preko Rišara Gaskea (6:2, 6:4) i domogao se polufinala.

Za plasman u finale Đoković će igrati protiv pobjednika švajcarskog derbija Rodžer Federer - Stanislas Vavrinka.

Gaske je "pao" i peti put pred najboljim srpskim teniserom. Odigrali su šest mečeva.

Francuz je pružio najjači otpor u Indijan Velsu teniseru koji još nije izgubio u tekućoj sezoni. Novak je protiv Golubjeva, Gulbisa i Troickog prve setove dobijao "sa nulom", Kazahstancu je prepustio ukupno četiri gema, a narednoj dvojici rivala po jedan, dok je Gaske stigao do šest.

Đoković je i protiv Gaskea igrao lagano, a moćno.

Francuz je na startu oba seta pravio brejk, u prvom vodio 2:0, a u drugom 3:0, ali je treći reket svijeta oba puta napravio preokrete. I to kakve.

Od 0:2 stigao je do 6:2, a od 0:3 do 6:4. Za cijeli posao u kalifornijskom matineu (meč počeo u 11 sati po lokalnom vremenu) trebalo mu je sat i 35 minuta.

Zanimljivo je da se uprkos još jednoj sjajnoj partiji, Srbin na momente nervirao zbog servisa. Tokom prvog seta ubacio je samo 50 odsto prvog servisa, dok ga je u nastavku "mučio" drugi, pa je sredinom drugog seta imao samo jedan osvojen poen u osam slučajeva kada je morao da ponavlja početni udarac.

Ali, sve ostalo je funkcionisalo kod Novaka Đokovića.

Ključni momenti prvog seta odigrali su se u trećem, maratonskom gemu. Gaske je vodio 2:0 i imao 40:15, ali nije uspio da "ovjeri" prethodno napravljeni brejk. Posle 13 minuta i 16 sekundi "upisao" se i Đoković (1:2) i tako je počela njegova furiozna serija. Dobio je narednih šest gemova i poslije 44 minuta poveo - 6:2.

Dotle su igrači imali isti broj neiznuđenih grešaka, po deset, ali je treći igrač planete napravio šest "vinera" više od 21. tenisera sa ATP liste (16-10).

Na startu drugog seta Đoković je imao još dvije brejk prilike (15:40), ali je 24-godišnji Francuz dobio taj gem, a zatim i naredna dva - 3:0.

A onda je Beograđanin ponovo "upalio motore" i osvojio narednih pet gemova. Dozvolio je Gaskeu da smanji na 4:5, ali je zatim stavio tačku na meč - 6:4.

Gaske je prije susreta sa Đokovićem dobio 29 od 30 gemova na svoj servis, a onda je Srbin protiv njega napravio čak pet brejkova, iz 12 šansi.

Novak će se u polufinalu sastati sa Federerom, koji je u četvrtfinalu bio bolji od zemljaka Stanislasa Vavrinke - 6:3, 6:4.

Biće im to 22. duel. Federer je pobijedio 13 puta, ali je Đoković bio ubjedljiv dva puta ove godine - dobio je svih pet setova protiv 29-godišnjeg Švajcarca, na Australijan openu i u Dubaiju.

U drugom polufinalu sastaće se Rafael Nadal i Huan Martin Del Potro. Prvi reket svijeta izgubio je posljednja tri meča od Argentinca, trenutno 90. na ATP listi. Sva tri trijumfa Del Potro je ostvario 2009, prije povrede koja ga je dugo odvojila od terena.

Nadal i dalje vodi u međusobnim duelima - 4:3.
Nagradni fond turnira u Indijan Velsu je 3.645.000 dolara.

Pobjednik će zaraditi 611.000 dolara, poraženi finalista 298.200, a igrači koji izgube u polufinalu po 149.450.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC