• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INDIJAN VELS: Novak nesalomivi! Pao i Federer

Novak Đoković pobijedio Rodžera Federera 6:3, 3:6, 6:2, plasirao se u finale u kome će mu rival biti Nadal i vratio se na drugo mjesto.

 INDIJAN VELS: Novak nesalomivi! Pao i Federer Izvor: MONDO

Novak Đoković je nezaustavljiv! Dobio je i 17. meč u 2011, odnosno 19. zaredom ako se u obzir uzmu i pobjede u finalu Dejvis kupa s kraja prošle godine. A da učinak dobije na težini - treći put zaredom savladao je "velikog" Rodžera Federera.

Najbolji srpski teniser igraće u finalu turnira u Indijan Velsu protiv Rafaela Nadala (nedjelja, 21 sat), a dan kasnije vratiće se na drugo mjesto ATP liste, na kome će smijeniti upravo Švajcarca:

Novak Đoković - Rodžer Federer 6:3, 3:6, 6:2.

Meč u Kaliforniji trajao je dva sata i šest minuta.

U sudaru teniskih divova Srbin je pokazao da mu trenutno nema premca. Švajcarac je igrao odlično, ali kako sada stvari stoje, Đokoviću ne može da priđe. Zato će Beograđanin imati priliku da, poslije Australijan opena i turnira u Dubaiju, osvoji i treći trofej u sezoni, a 21. u karijeri.

Federer je uspio da, poslije šest uzastopnih setova izgubljenih od Đokovića, osvoji jedan, ali to mu je bio maksimum. Momak iz Bazela je odavao da je silno motivisan da "uzme skalp" Đokoviću iako ga je u prethodna 22 meča pobijedio 13 puta. Međutim, iako je na momente blistao kao u najboljim danima, sa boljim od sebe nije mogao da izađe na kraj.

Statistički gledano, Đoković je bolje servirao, imao je manje direktnih poena (19-25), ali i neiznuđenih grešaka (30-39).

PRVI SET - ĐOKOVIĆ 6:3

Serveri su bili sigurni u uvodna četiri gema, a onda je poklekao Fededer. Tada je prvi put viđeno izjednačenje, da bi Srbin došao i do dve brejk lopte. Iskoristio je drugu poslije dugog poena i greške Švajcarva iz forhenda - 3:2.

Isti udarac je Federeru već u narednom gemu doneo dve brejk prilike (15:40), ali je Đoković oba puta odlično odservirao. Nedugo zatim poveo je 4:2.

I u narednom gemu je bilo "gusto". Duplom greškom Federera, prvom na meču, Novak je stigao do 40:40. Švajcarac ni iz trećeg uzastopnog pokušaja nije pogodio servis polje, ali Srbin to nije uspio da iskoristi, izgubio je naredna dva poena - 4:3.

U četvrtom uzastopnom gemu se stiglo do 40:40, ali je Novak riješio problem i poveo 5:3, a odmah zatim je stigao do dve set lopte, i to na servis protivnika - 15:40. Prvu nije iskoristio, ali drugu jeste. Sjajnom igrom u odbrani natjerao je Federera na 15. neiznuđenu grešku, naspram 12 njegovih - 6:3.

Srbin je napravio osam direktnih poena, a Švajcarac jedan manje.

DRUGI SET - FEDERER 6:3

Federer se probudio u nastavku. Napravio je prvi brejk za 2:1 u drugom setu. Iskoristio je drugu priliku pošto je bekhendom pogodio liniju, a onda i forhendom neodbranjivu paralelu.

Već na 2:3 je Novak zaigrao agresivnije riješen da uzvrati brejkom. Vodio je 0:15 i 15:30, a na 30:30 je spektakularan poen pripao Federeru, koji je kasnije ipak osvojio gem - 4:2.

Švajcarac je tačku na set koji je trajao 40 minuta stavio drugim brejkom. Iskoristio je šansu za 6:3 pošto je njegov snažan udarac Đoković iz voleja poslao u mrežu.

Novaku je "oslabio" servis u drugom setu, više je griješio (12-6) i imao manje "vinera" (7-10).

TREĆI SET - ĐOKOVIĆ 6:2

Federer je napravio dve greške iz bekhenda i jednu iz forhenda i Đoković je na startu trećeg seta dobio veliku šansu - 15:40. Švajcarac je sljedeći poen odigrao agresivno i osvojio ga, ali ga je već u narednom protivnika naterao na grešku. Srbin je pogodio liniju, a Rodžer lopticu poslao u mrežu. Novak je napravio treći brejk na meču.

Federer je imao veliku priliku da odmah uzvrati, ali nije realizovao dve brejk lopte, zatim je neočekivano bekhend poslao u aut, da bi Đoković sjajnim potezom dopisao sebi gem - 2:0.

Pošto je uspio da se upiše na svoj servis (1:2), Federer je uzvratio brejkom bez izgubljenog poena! Došao je do 0:40 i tada je Đoković napravio četvrtu duplu servis grešku - 2:2.

Međutim, Švajcarac se odmah revanširao!

Delovalo je da je Federeru poraslo samopozdanje, brzo je poveo 40:15. A onda je ušao u seriju grešaka, zaključno sa duplom servis greškom kojom je najboljem srpskom teniseru omogućio da ponovo stekne brejk prednosti - 3:2. Znao je Đoković da "ispoštuje" poklon, lako je došao do 4:2, a seriju osvojenih poena nije prekidao - poslije 11 uzastopnih imao je 0:40 i još tri brejk lopte. Iskoristio je treću za 5:2.

Zakoprcao se Federer, izborio se za 40:40 u posljednjem gemu udarcem kojim je pokazao zašto ga smatraju najboljim igračem svih vremena. Tada je Đoković greškom omogućio rivalu malo nade i ponudio mu brejk priliku, ali je Švajcarac uzvratio poklonom - ritern na drugi servis je poslao u mrežu. Zatim su dva njegova forhenda završila u autu i Novaku dao znak da počne da slavi - 6:2.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC