• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković kaže da nije nepobjediv!

Srpski teniser posle trijumfa u Indijan Velsu i nastavka pobjedničkog niza, izjavio da se "neće zaustaviti", mada je svjestan da će i porazi doći.

 Đoković kaže da nije nepobjediv! Izvor: MONDO

Sjećate li se poslednjeg poraza Novaka Đokovića? Ako se ne sjećate, to nije zato što imate loše pamćenje, nego zato što je taj meč odigran prilično davno. Prije skoro četiri mjeseca!

Rodžer Federer savladao ga je 27. novembra u polufinalu ATP šampionata u Londonu (6:1, 6:4), da bi Novak šest dana kasnije, protiv Žila Simona u meču Srbija - Francuska, počeo seriju koja trenutno stoji na 20 pobjeda.

Poslije Simona (3:0) i Gaela Monfisa (3:0) otišao je na kraći odmor, odlično odigrao egzibicioni Hopman kup i onda počeo da "gazi" protivnike na zvaničnim mečevima.

Evo njegovog učinka u 2011. godini.

AUSTRALIJAN OPEN: Granoljers 3:0, Dodig 3:1, Troicki 1:0 (predaja), Almagro 3:0, Berdih 3:0, Federer 3:0, Marej 3:0.

DUBAI: Ljodra 2:0, Lopez 2:1, Majer 2:0, Berdih 1:1 (predaja), Federer 2:0.

INDIJAN VELS: Golubjev 2:0, Gulbis 2:0, Troicki 2:0, Gaske 2:0, Federer 2:1, Nadal 2:1.

Čak tri puta je pobijedio Federera, a u Indijan Velsu po drugi put u karijeri savladao i Federera i Rafaela Nadala na istom turniru. Prethodno je to uradio u Montrealu 2007. godine.

"Niko nije nepobjediv. Ja prolazim kroz najbolji period života na teniskom terenu, ali sigurno je da mogu i da izgubim meč. Naravno, trudiću se da svaki put kada izađem na teren odigram najbolje što mogu", izjavio je Đoković u Indijan Velsu.



"Imam puno samopouzdanja, osjećam lopticu, posvećen sam tenisu i imam veliku želju za pobjeđivanjem... Sigurno neću stati na ovome. Želim da nastavim da igram dobar tenis. Nadam se da ću uspjeti da se oporavim i spremim za Majami", osvrnuo se na naredni Masters, koji počinje već za nekoliko dana.

Titula osvojena u nedjelju mu je ukupno 21. u karijeri, a šesta na turnirima Masters serije.

Protiv Nadala mu je trebalo više od jednog seta da počne da igra onako kako je navikao svoje fanove. Dugo je izgledalo da će Španac slaviti, kao u oba meča koja su odigrali prošle godine...

"Kada sam uspio da odbranim svoj servis pri rezultatu 5:3 i osvojim drugi set, nije više mogao da me zaustavi. Znao sam da je to trenutak kada moram da preuzmem inicijativu i nametnem mu svoj stil. To sam i uradio", objasnio je Novak.

Nadal je počeo da griješi, izgubio je četiri gema zaredom na svoj servis i tu više nije bilo prostora za preokret.

"Samo nekoliko poena u finišu drugog seta odredilo je konačan ishod", naglasio je Đoković.

On i Nadal u nedjelju uveče po lokalnom vremenu su se ukrcali u privatni avion, kojim su odletjeli do Bogote. Već u ponedjeljak će u glavnom gradu Kolumbije odigrati egzibicioni meč, a zatim se vratiti u SAD, ali na istočnu obalu - u Majami.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC