• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve što treba da znate o ATP kupu i Srbiji bez Đokovića: Gdje je TV prenos i zašto je prvi meč protiv Srbina?

Autor Haris Krhalić

Počinje ATP kup koji je Novak Đoković riješio da preskoči, a Srbija će u oslabljenom sastavu pokušati da napravi zapažen rezultat.

 Sve što trebate da znate o ATP kupu Izvor: MN PRESS

Vrijeme je za početak nove sezone! Srbija je stigla do polufinala Dejvis kupa na kraju 2021, a prvog dana 2022. uživo ćemo pratiti prenos pohoda srpskih tenisera na ATP kup!

Ipak, biće reprezentacija Srbije žestoko oslabljena, pošto se Novak Đoković neće takmičiti u Sidneju, nakon što je odlučio da propusti taj turnir.

Srbija će na ATP kupu igrati od 1. januara, a turnir traje do 9. januara, za kada je zakazano finale. U međuvremenu se pojavio raspored za prvi dan turnira, a MONDO će uživo pratiti mečeve Srbije tokom takmičenja.

Pred vama je sve što treba da znate o ATP kupu.

KAD I GDJE SE IGRA ATP KUP?

ATP kup se igra od 1. do 9. januara u Sidneju. Na turniru učestvuje 16 reprezentacija podijeljenih u četiri grupe sa po četiri ekipe.

Dvije najbolje iz svake grupe idu u četvrtfinale, odakle će se nastaviti nokaut faza ka velikom finalu.

GDE JE PRENOS?

Svi prenosi ATP kupa biće na Sportklubu, dok će MONDO uživo pratiti mečeve Srbije u tekstualnim prenosima.

KO IGRA ZA SRBIJU?

Srbija će biti oslabljena na ovom turniru, zbog neučestvovanja Novaka Đokovića. Najbolji teniser svijeta još nije doputovao u Australiju, tako da će za Srbiju igrati Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nikola Ćaćić i Matej Sabanov. Kapiten tima je Ivan Sabanov.

SA KIM JE SRBIJA U GRUPI?

Srbija je u grupi sa Norveškom, Španijom i Čileom. Najzvučnija imena naših rivala su Kasper Rud (Norveška), Roberto Bautista Agut (Španija) i Kristijan Garin (Čile).

PROTIV KOGA SRBIJA IGRA PRVI MEČ?

Srbija 1. januara igra prvi meč protiv Norveške, a ti susreti će se igrati u popodnevnom i večernjem terminu po lokalnom vremenu.

Igraju se dva singla pa dubl, a prvi meč počinje u 07.30 po srednjeevropskom vremenu.

KO SU PAROVI PRVIH MEČEVA?

Za Srbiju će uvijek prvi meč igrati Filip Krajinović kao drugi reket tima od onih koji su u Sidneju. On će svoj prvi meč igrati protiv Viktora Đurasovića, tenisera srpskog porijekla koji ima 24 godine i kojem je 298. mjesto najbolji plasman na ATP listi u karijeri.

Drugi meč, Dušan Lajović će igrati protiv najboljeg tenisera Norveške, Kaspera Ruda, a potom će uslediti dubl koji će biti naknadno određen.

KADA SRBIJA IGRA PREOSTALE MEČEVE?

Srbiju očekuje meč protiv Čilea koji je na programu u ponedjeljak 3. januara, dok će u srijedu 5. januara igrati protiv Španije.

KO SU GLAVNI FAVORITI ZA OSVAJANJE ATP KUPA?

Rusija je branilac trofeja i osvajač Dejvis kupa, ali će biti oslabljeni bez Andreja Rubljova. Odlične ekipe imaju Italija (Beretini, Siner i Sonego), kao i Njemačka (Zverev i Štruf), Kanada (Ože Alijasim i Šapovalov), dok će pokušati da vrebaju Španci (Bautista Agut i Karenjo Busta).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC