• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak na deset pobjeda od vječnosti!

Novak Đoković nalazi se u seriji od 20 pobjeda u nizu... Za sada, rekord drži slavni Ivan Lendl sa 29 pobjeda bez ijednog poraza, a to je učinio još 1986. godine. Može li Srbin da ga sruši?

 Novak na deset pobjeda od vječnosti! Izvor: MONDO

Novaka Đokovića dijeli deset pobjeda od vječnosti.

U trenutku kada ima 20 uzastopnih pobjeda na zvaničnim mečevima, Đoković može da gleda prema velikom Ivanu Lendlu, koji je 1986. godine počeo sezonu sa 29 pobjeda, sve dok ga u finalu ATP turnira u Čikagu te sezone nije pobijedio njegov vječiti rival Boris Beker.

Poslije titula u Dejvis kupu, kojim je završio 2010. godinu, a potom Australijan Openu, Dubaiju i Indijan Velsu, Đokovića očekuje Masters u Majamiju, potom Masters u Monte Karlu, pa Serbia Open u Beogradu...

Hipotetički, da bi skinuo Lendla sa prvog mjesta po seriji pobjeda, Đokoviću su potrebne titule u Majamiju i Monte Karlu. Majami je osvajao, u Monte Karlu stizao do finala...

Majami, Đoković je osvojio 2007. godine, poslije čega je ispao u drugom kolu (u prvom bio slobodan), potom igrao finale 2009. godine, a prošle ponovo ispao u drugom kolu, nakon što je u prvom bio slobodan.

Đoković je 2009. igrao finale na turniru koji označava početak sezone na šljaci, u Monte Karlu, gdje mu je prijavljeno i prebivalište, a do polufinala stizao je prošle sezone i 2008. godine.

Ivan Lendl, pobjednik na 94 turnira u karijeri, tokom 1986. godine nastupio je na 15 turnira, devet ih je osvojio, igrao još tri finala, uz procenat uspješnosti od 93 odsto!? Lendl je tada redom osvajao Filadelfiju, Boku Vest, Milan, Fort Majers, Rim, Rolan Garos...

Serija pobjeda nije počela na Australijan Openu u januaru, jer te 1986. godine, prvi gren slem sezone nije ni održan.

Za kraj, svi ovi podaci važe samo za period od 1968. godine, kada je počela Open era u tenisu.

Počevši od finala Dejvis kupa za 2010. godinu, Đoković je redom pobjeđivao Žila Simona (3:0), Gaela Monfisa (3:0), Marsela Granoljersa (3:0), Ivana Dodiga (3:1), Viktora Troickog (1:0, predaja), Nikolasa Almagra (3:0), Tomaša Berdiha (3:0), Rodžera Federera (3:0), Endija Mareja (3:0), Majkla Ljodru (2:0), Felisijana Lopeza (2:1), Florijana Majera (2:0), Tomaša Berdiha (1:1, predaja), Rodžera Federera (2:0), Andreja Golubjeva (2:0), Ernestsa Gulbisa (2:0), Viktor Troickog (2:0), Rišara Gaskea (2:0), Rodžera Federera (2:1) i Rafaela Nadala (2:1).

Ko je sljedeći!?

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC