• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je Novak Đoković novi gazda ATP tura?

Inostrani mediji utrkuju se u hvalospjevima za igru i uspjehe srpskog tenisera Novaka Đokovića. Francuski "L'Ekip" predviđa da je svijet dobio novog gazdu ATP tura...

 Da li je Novak Đoković novi gazda ATP tura? Izvor: MONDO

Španski mediji s divljenjem komentarišu impresivnu pobjedu srpskog tenisera Novaka Đokovića nad njihovim zemljakom Rafaelom Nadalom u finalu ATP turnira u Indijan Velsu.

"Drugi reket svijeta rođen u Beogradu prvi put je u karijeri pobijedio Nadala poslije izgubljenog prvog seta, došavši do svog šestog trofeja na turnirima iz Masters serije 1.000", kaže se na početku teksta španske "Marke".

"Iako je Nadal bio sjajan u prvom dijelu meča, u nastavku duela bio je pregažen Đokovićevim udarcima iz stratosfere", ističe izvještač španskog lista i konstatuje da se tok meča početkom drugog seta promijenio za "180 stepeni".

"Duel se pretvorio u pravu bitku za kontrolu nad servisom, a Đoković je u trećem setu počeo da igra najbolji tenis. Pogađao je linije razornim udarcima sa osnovne linije prosto razbivši servis Nadala", kaže se u tekstu "Marke".

Skoro pjesnički nadahnut snagom Đokovićeve igre, autor "Marke" na kraju konstatuje da je srpski teniser nošen samopouzdanjem "izveo pravi teniski recital".

Francuski sportski dnevnik "L'Ekip" ocijenio je da će najbolji srpski teniser Novak Đoković, po svemu sudeći, uskoro postati novi "gazda svjetskog tenisa".

"Teško je u ovom trenutku reći da li je 'Džoker' već preuzeo potpunu kontrolu u svjetskom tenisu, s obzirom da se sezona tek zahuktava, ali je činjenica da je srpski teniser neporažen u 18 mečeva, koliko je odigrao ove sezone", kaže se u komentaru francuskog sportskog lista.

"L'Ekip" dalje navodi da Đoković nikada do sada nije plijenio takvim samopouzdanjem, kojim je protutnjao kroz ATP turnir na Indijan Velsu, na kojem je u polufinalu prvo porazio Rodžera Federera, da bi u finalu na sličan način savladao Rafaela Nadala.

Francuski list podsjeća da je Đoković, računajući uspjeh u finalu Dejvis kupa protiv Francuske u decembru, do sada zabilježio 20 uzastopnih pobjeda, odnosno osvojio tri titule - u Melburnu, Dubaiju i Indijan Velsu.

"L'Ekip" podsjeća da je Đoković za samo tri mjeseca "vezao" tri pobjede nad Rodžerom Federerom, a da je na svjetskoj ATP listi danas preuzeo njegovo drugo mjesto, iza vodećeg Nadala.

"Nadal pred sobom ima seriju turnira na kojima će braniti veliki broj bodova - Monte Karlo, Rim, Madrid, Rolan Garos i Vimbldon. S druge strane, Đoković ni na jednom od pomenutih turnira nije igrao u finalu", podseća "L'Ekip".

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC