• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I rukometaši Crvene zvezde u štrajku

"Mi tim ljudima ne možemo da zamjerimo na ovom postupku, jer smo svjesni činjenice da neki od tih igrača ne mogu da finansiraju ni svoj dolazak na trening", kaže direktor RK Crvena zvezda Nenad Peruničić.

 I rukometaši Crvene zvezde u štrajku Izvor: MONDO

Rukometaši Crvene zvezde stupili su u štrajk, jer nisu primili posljednjih pet mesečnih plata, a rukovodstvo ekipe saopštilo je da razumije potez igrača i apelovalo na državna preduzeća da koriste jednake kriterijume pri finansiranju i sponzorisanju klubova.

"Usljed loše finansijske situacije, igraci koji nisu primili pet plata, danas stupaju u štrajk i treniraće samo jednom dnevno. Mi tim ljudima ne možemo da zamjerimo na ovom postupku, jer smo svjesni činjenice da neki od tih igrača ne mogu da finansiraju ni svoj dolazak na trening", navodi se u saopštenju Crvene zvezde koje je potpisao direktor kluba Nenad Peruničić.

Rukovodstvo kluba podsjetilo je da je više puta uputilo molbe nekim od najvećih državnih preduzeća da pomognu rukometnom klubu.

"Svjesni smo teške ekonomske situacije... ali nije pošteno da se pomažu i finansiraju pojedini klubovi, a da su nama u većini slučajeva zatvorena vrata i ako smo imali već dogovorene sponzorske ugovore ili donacije", navode iz Zvezde.

Crveno-bijeli su upozorili da, ako se ovakva situacija nastavi, klubu prijeti gašenje, iako je jedan od najtrofejnijih u Srbiji. Dodaje se da da se "favorizovanjem jednog u odnosu na druge klubove, gubi sportski smisao".

"Očekujemo najneophodniju pomoć kako bi smo preživjeli (ništa više od toga), pomoć bar u onoj mjeri, koliko se pomaže drugim sportskim kolektivima", zaključuje se u saopštenju.

(Beta/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC