• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Devet godina živim u sobi iznad Novakove! Strašna ispovijest mladića iz paklenog hotela - evo šta se dešava u Melburnu!

Autor Haris Krhalić

Iranac Mehdi je otkrio detalje iz hotela za migrante u kom je smješten i Novak Đoković...

 Ispovijest mladića koji devet godina živi u hotelu za imigrante Izvor: Twitter/Printscreen/@__wa8

Ponašanje vlasti u Australiji prema Novaku Đokoviću potreslo je cijeli svijet. Način na koji tretiraju jednog od najboljih tenisera svih vremena zbog svojih političkih igara je sramotan.

Smjestili su ga u hotel za migrante i ponašaju se prema njemu kao da je kriminalac. Kako taj hotel izgleda i šta se tamo dešava? Odgovor na ta i mnoga druga pitanja dao je Mehdi.

Ime je svima nepoznato, ali se radi o Irancu koji je devet godina u tom hotelu gdje je Novak smješten. Njegova priča je potresna.

"Proveo sam devet rođendana ovdje, došao sam sa 15 godina, sada imam 24 i ovdje sam i dalje. Tražim način kako da ispunim svaki dan, moram da preživim, ako uspijem da zaspim onda se trudim da spavam što duže, u suprotnom izađem na cigaretu, gledam film, čitam knjigu. Ako ne nađem ništa da radim, onda samo ležim u krevetu", rekao je Mehdi.

Ovo je taj hotel:

On je tražio azil u Melburnu, umjesto toga je dobio nehuman tretman. Poslije ukidanja vize je tu sada i Novak, koji se nalazi na spratu ispod njega, ali ne može da ga vidi zbog protokola i velikog broja policajaca koji su tu.

"Razočaran sam, jer svi hoće da me pitaju nešto o Novaku, raspituju se o hotelu zbog njega, a niko ne pita za nas. Neki od nas su ovdje zaključani mjesecima i godinama. Nikada nisam vidio ovoliko kamera i ovoliko pažnje. Nadam se da će Novak da nauči dosta o našoj situaciji i da će pričati o tome u javnosti", istakao je Mehdi.

On je kao dijete stigao u Australiju brodom i tražio je utočište, nadao se da će naći bezbjednu luku na drugom kontinentu. Umjesto toga je "zaključan" iako nikada nije osuđivan niti optužen za bilo kakav zločiin.

"Polako starim, tužan sam što su moji tinejdžerski dani protraćeni ovako, ne želim da odem odavde kao srednjovječan čovjek sa izgubljenim godinama. Vidim mlade ljude kako se zabavljaju, postavljaju razne stvari na društvene mreže, a ja sam toliko daleko od toga. Ovdje sam i dalje, svaki dan. Rođendan mi je najtužniji dan u godini, razmišljam samo o izgubljenom vremenu. Ne dešava se ama baš ništa novo u vezi mog statusa, nema novih informacija, rokova niti garancija. Mnoge druge su pustili odavno, samo mene i dalje drže. Zašto?", zaključio je Mehdi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC