• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Srbija izgubila od Njemačke!

Šok u Kruševcu! Umjesto nove, lagane pobjede Srbije, Nijemci su "ohladili" svjetske prvake. Završni turnir Svjetske lige još nije obezbijeđen. Loša igra "delfina".

 VATERPOLO: Srbija izgubila od Njemačke! Izvor: MONDO

Srbiji je protiv Njemačke bio potreban bod da obezbijedi plasman na završni turnir Svjetske lige u Firenci. Očekivala su se tri lagana boda. Nije osvojila nijedan!

Poslije 11 godina, Kruševac je bio domaćin najboljim vaterpolistima koje Srbija ima i nije imao priliku da se raduje novoj pobjedi "delfina" u Svjetskoj ligi. Srbija nije ličila na sebe, na ekipu koja je svjetski prvak, a Njemačka je bila izvanredna.

Srbija - Njemačka 9:10 (3:3, 4:3, 1:3, 1:1) u 5. kolu A grupe Svjetske lige! Kakav šok u Kruševcu!

Prva četvrtina završena je neočekivano - 3:3. Nagovještaj onoga što niko nije mogao da pretpostavi.

Srbija je iz prva dva napada povela 2:0. Ali, ako Nijemce nešto krasi i karakteriše u sportu onda je to svakako upornost.

Vrlo brzo, veteran Marko Police je pogodio dva puta iz dva napada sa igračem više, da bi Paul Šojler preokrenuo na 3:2. Andrija Prlainović nije, međutim, dozvolio da Nijemci na prvi odmor odu sa prednošću. Bio je to drugi gol Partizanovog bombardera na meču (prvi je dao iz peterca).

Ponovo je Srbija povela golom Milana Aleksića, ali Nijemci su igrali odlično, pogotovo sa igračem više. Vratili su prednost na 5:4, a onda dva gola "delfina" - Prlainović ponovo iz peterca i Vanja Udovičić za 6:5. Nemačka je izjednačila ponovo sa igračem više, da bi kapiten Udovičić, iz kontranapada, osigurao Srbiji prednost na poluvremenu - 7:6.

Škripalo je u napadu srpskog tima, ali treba istaći da u timu nije bilo povrijeđenih Nikole Rađena i Filipa Filipovića, a na golu je bio Branislav Mitrović.

Srbija je u trećoj četvrtini potpuno stala, a Nijemci su nastavili da budu sportski drski i držali su se izvanredno u Kruševcu. Sa dva gola na početku tog dijela igre vratili su prednost na 8:7. Takva igra Njemačke unela je nervozu u srpski tim, koji je želio da se dokaže pred kruševačkom publikom, a to kao da je bila stega.

Teško da je neko mogao da vjeruje da će Njemačka protiv Srbije, pogotovo na srpskom terenu, imati takav rezultat kao večeras u trećoj četvrtini. Golom Julijana Rilea Nijemci su otišli na 9:7! Srećom, Prlainović je bio raspoložen i njegovim četvrtim golom Srbija je spasila čast u trećoj četvfrtini.

Početak odlučujućeg dijela igre nije obećavao. Ipak, nekako je Srbija uspjela da pogodi sa igračem više i izjednači na 9:9. Odmah su bile dve nove šanse za vođstvo sa igračem više, ali ponovo slabo smišljeni napadi.

Srećom, odbrana srpskog tima je bila na visini zadatka. Ni treći napad sa igračem više Srbija nije iskoristila, a onda su Nijemci postigli gol, tačnije Šojler pogodio sedam sekundi prije kraja za veliuku radost gostiju!

Priliuku za iskupljenje Srbija ima u posljednjem kolu kada u goste dolazi Španija.

SRBIJA: Prlainović 4, Vanja Udovičić 2, Slobodan Nikić, Milan Aleksić, Živko Gocić po jedan.

NJEMAČKA: Mark Police, Erik Bukovski, Paul Šojler i Moric Eler po dva, Denis Eldner i Julijan Ril po jedan.

IGRAČ VIŠE: 3/10, Njemačka 5/7.

PETERCI: Srbija 2/2

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC