• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Zvezda traži izlaz iz tunela

Očajna finansijska situacija u RK Crvena zvezda, vapaj Peruničića. "Tražimo samo ono koliko jedan fudbaler godišnje košta", kaže on.

 RUKOMET: Zvezda traži izlaz iz tunela Izvor: MONDO

Nezavidna situacija u Rukometnom klubu Crvena zvezda, a rješenja na vidiku nema.

Sportski direktor kluba, proslavljeni rukometaš Nenad Peruničić izjavio je da Zvezda traži "samo budžet na nivou godišnje plate jednog fudbalera".

"Ne tražimo ništa abnormalno, nekorektno, tražimo da normalno funkcionišemo. Situacija je izuzetno teška...nemamo da platimo igračima ni za autobuske karte", rekao je Peruničić za Sport Network.

Igrači Zvezde su u štrajku, jer nisu primili pet plata.

Peruničić im ništa ne zamjera, kaže da je riječ o profesionalcima, koji imaju ljudske kvalitete i koji ovim poslom izdržavaju porodice.

"Ne kukamo i ne plačemo. Znamo da je u zemlji katastrofalna situacija. Znamo da je previše sportskih klubova i kolektiva na listi sponzorstava i pomoći, ali rukomet, kao jedan od najtrofejnijih sportova, trba da bude u vrhu te liste prioriteta. Ne zaboravite da je sljedeće godine naša zemlja domaćin Evropskog prvenstva i da to treba iskoristiti za promociju rukometa", kaže Peruničić.

On ne bježi od svoje odgovornosti.

"Ja neću pobeći dok se ova situacija ne stabilizuje. Dešavalo nam se i da imamo dogovorene sponzorske ugovore ili donacije, a da ne dobijemo novac. I ovo malo sponzora što imamo, njihove uplate kasne dva, tri mjeseca. Razumijemo situaciju u zemlji, ali...", rekao je Peruničić gotovo u očajanju.

Trener Zvezde Igor Butulija u svom stilu je prokomentarisao stanje u klubu:

"Ne želim da ispadne kako kukamo, ali mjesecima se ponavlja ista priča. Uputili smo molbe na adrese mnogih državnih preduzeća koja pomažu drugim klubovima, ali nam svuda zatvaraju vrata. Osmjehnu se lažno ili kažu: 'Šteta što niste druge boje'. Nismo u milionskim dugovima da ne može da nam se pomogne. Problem je što neki dobijaju više od drugih", rekao je Butulija "Večernjim novostima".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC