• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog ovoga je Del Potro plakao: Jedna fotka sve otkrila - "Div" je prošao pakao i 16 povreda po cijelom tijelu! (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kada budete vidjeli sve povrede Argentinca na jednom mjestu, biće vam jasno zbog čega mnogi žale za još većom karijerom koju je mogao da ima...

 huan martin del potro povrede Izvor: Profimedia/Okan Ozer/Anadolu Agency

Huan Martin del Potro je jedan od najvoljenijih tenisera u aktuelnoj generaciji igrača. Zato, kada je saopštio da se poslije dvije i po godine pauze vraća tenisu samo kako bi okončao karijeru - mnogi su bili tužni zbog takvog kraja Argentinca.

Jer, ovaj grend slem šampion - zbog kog je Novak Đoković plakao kao kiša - tokom karijere se mučio sa nevjerovatnim brojem povreda, često se vraćao poslije dugih pauza, ali sada se pojavio podatak koji otkriva koliko je Del Potru zaista bilo teško!

Možda će vas zanimati

"Div iz Tandila", kako su ga navijači prozvali, ima iza sebe nevjerovatnu karijeru. Osvojio je US open 2009. i to nakon što je gubio 2:1 u setovima u finalu protiv Rodžera Federera. Osvojio je dvije medalje na Olimpijskim igrama, podigao je pehar Dejvis kupa sa Argentinom, osvojio jedan masters, bio treći teniser svijeta i stigao bar do četvrtfinala na svakom grend slemu.

Ali u karijeri je imao čak 16 povreda koje su ga odvajale od terena, mučivši se sa 10 različitih tipova povreda! Grafika koja se pojavila na Tviteru ilustrovala je koliko se zapravo Huan Martin del Potro mučio svih ovih godina.

Četiri puta je povrijedio zglob lijeve ruke, a dva puta zglob desne ruke. Desno rame ga je mučilo 2011, a leđa 2007. i 2008. godine. Lijevi kuk i lijevo koljeno su bili problem 2011. i 2013. godine, dok ga je desno koljeno "izdalo" 2018. i 2019. godine. Jednom je imao problema sa desnom butinom, a po jednom su ga od terena odvajali i problemi abdomena i prepona.

Tokom karijere, Del Potro je osvojio 22 titule u singlu i nebrojeno navijača koji su uvijek voljeli da vide njegov povratak na teren i razorne forhende, ali povrede su ipak učinile svoje...

Onda i ne čudi zašto je "Delpo" zaplakao tokom svog posljednjeg meča u Buenos Ajresu. Više mu tenis nije prioritet - sada samo želi da živi bez bolova...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC