• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERBIA OPEN: Janko pobijedio i rivala i povredu

Janko Tipsarević doživio je povredu butnog mišića na početku meča, ali je uspio da pobijedi bol i eliminiše Keija Nišikorija - 2:6, 6:2, 7.6 (7:0).

 SERBIA OPEN: Janko pobijedio i rivala i povredu Izvor: MONDO

Vjetar, prohladno vrijeme, rana povreda lijevog butnog mišića i raspoloženi Kei Nišikori.

To su bile prepreke koje je Janko Tipsarević morao da preskoči u prvom kolu trećeg ATP turnira u Beogradu, Serbia Opena powered by Telekom Srbija. Da bi to učinio, bilo mu je potrebno dva časa i 17 minuta na centralnom terenu TC Novak na Dorćolu:

(7) Janko Tipsarević - Kei Nišikori 2:6, 6:2, 7:6.

U taj brejku odlučujućeg seta, Janko je počistio Japanca rezultatom 7:0 i tako zabilježio treću pobjedu nad 47. teniserom svijeta u 2011. godini, poslije Čenaja (6:4 ,6:4) i Delrej Biča (6:4, 6:4).



U drugom kolu, Beograđanin koji se nalazi na 36. mjestu ATP liste, sastaće se sa 99. na svijetu, Mišom Zverevim. Nijemac ruskog porijekla je ranije u ponedjeljak, prilično teško, pobijedio Izraelca Dudija Selu rezultatom 7:6, 3:6, 6:3.

Tipsarević i Zverev do sada su se sastajali dva puta i u oba navrata bio je bolji Srbin: na Australijan Openu ove godine (6:3, 6:1, 6:4) i u Zagrebu 2008. godine (6:3, 6:1). Do tog duela, koji bi mogao da bude zakazan za srijedu, najvažnije će biti da se Tipsarević oporavi od neugodne povrede butnog mišića, koju je zadobio već u trećem gemu susreta sa Nišikorijem i zbog koje je morao da zatraži medicinsku pauzu, tokom koje mu je zvanični fizioterapeut turnira bandažirao mišić.

Svi ljubitelji tenisa koji su u ponedjeljak uveče po prohladnom i vjetrovitom vremenu došli na Dorćol, mogli su jasno da vide Tipsarevićeve probleme sa kretanjem, u pojedinim trenucima je i šepao, ali je uspeo da se izdigne iznad svih problema, u čemu mu je bodrenjem pomogla i supruga Biljana.

"Zahvalio bih se, najprije, publici. Da nije bilo ovih navijača ne vjerujem da bih uspio da ’izvučem’ ovaj meč. Uslovi za igru su bili teški, vetar je nosio šljaku, a i ja sam se malo teže kretao po terenu. Vjerujem da ću za sljedeći meč biti potpuno spreman", rekao je Janko.

On je jedan od Dejvis kup heroja Srbije, koji je u ponedjeljak dobiio diplomatski pasoš Srbije i zato će mu ovaj dan dugo ostati u sjećanju.

"Ne bih rekao da mi je to bila dodatna motivacija da se više borim, ali sigurno je da je ovo jedan od ljepših dana u mom životu - i pasoš i pobjeda i ova sjajna publika".

Janko se povrijedio pri rezultatu 0:2 u prvom setu, poslije čega je izgubio i treći gem u nizu. Pomalo i uplašen da se povreda ne pogorša, a nedovoljno zagrijan po hladnom vremenu, Tipsarević nije imao energije i načina da zaustavi Nišikorija do 2:6. Svega 33 minuta bila su potrebna Japancu da povede 1:0 u setovima i delovalo je kao da će "to biti to", jer je Beograđanina kočila povreda, a Nišikori je znao da je svih 12 mečeva ove sezone, poslije 1:0 u setovima, privodio kraju bez problema.

Ali, Janko nije želio da odustane!

U drugom setu, bodren od strane skoro 2.000 navijača, Tipsarević je počeo da pogađa vinere, da "šara" po zemljanoj podlozi i bolje servira, pa je bez problema stigao do 1:1, identičnim rezultatom 6:2.

Nišikori je tada već bio nervozan, ali je posebno "pobjesnio" kada je Tipsarević poveo 2:1, uz brejk prednosti, na početku trećeg seta. Reket koji je bacio o zemlju kao da je pomogao Keiju da izbaci negativnu energiju i on je odmah napravio "ribrejk" (2:2), a već u narednom gemu uspio je da poslije 0:40, dobije pet uzastopnih poena i povede 3:2.

Tada je Tipsarević bio u situaciji da juri rezultat i činio je to prilično sigurno, iako se sve teže i teže kretao. Često je Tipsa "vadio" lopte iz "bunara", zbog toga što nije uspijevao adekvatno da se namjesti za udarac, ali je pronalazio načine da parira hitrom protivniku, sve do "taj-brejka" u kojem je prosto razbio Nišikorija - 7:0!

Tipsarević prošle sezone nije učestvovao na Serbia Openu powered by Telekom Srbija, a u prvom izdanju turnira eliminisan je u drugom kolu od Novaka Đokovića.

PAROVI, REZULTATI 1. KOLA I SATNICA ZA UTORAK:

[1] Novak Đoković (Srb) - SLOBODAN
Adrian Ungur (Rum) - Ruben Ramirez Idalgo (Špa) - sastaju se u utorak od 12 časova
Tobijas Kamke (Nem) - Blaž Kavčić (Slo) 6:7, 1:6
Rikardo Melo (Bra) - [5] Džon Izner (SAD)

[3] Giljermo Garsija-Lopez (Špa) - SLOBODAN
Mihail Kukuškin (Kaz) - Somdev Devarman (Ind) - sastaju se u utorak od 12 časova
Miša Zverev (Nem) - Dudi Sela (Izr) 7:6, 3:6, 6:3
Kei Nišikori (Jap) - [7] Janko Tipsarević (Srb) 6:2, 2:6, 6:7(0:7)



[8] Huan Monako (Arg) - Felisijano Lopez (Špa) - sastaju se u utorak od 14 časova
[WC] Fernando Gonzales (Čil) - Martin Klizan (Svk) - sastaju se u utorak od 16 časova
Aleksander Peja (Austrija) - Mihael Berer (Nem) - sastaju se u utorak od 14 časova
[4] Albert Montanjes (Špa) - SLOBODAN

[WC, 6] Ernests Gulbis (Let) - Ilija Marčenko (Ukr) - sastaju se u utorak od 12 časova
Filipo Volandri (Ita) - [WC] Dušan Lajović (Srb) - sastaju se u utorak od 20 časova
Marsel Granoljers (Špa) - kvalifikant

[2] Viktor Troicki (Srb) - SLOBODAN

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC