• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi početak "kamene ruke"

Fernando Gonzales je u Beogradu odigrao svoj prvi meč nakon osmomjesečne pauze i operacije kuka.

 Novi početak "kamene ruke" Izvor: MONDO

Fernando Francisko Gonzales je jedna od najvećih zvijezda ATP turnira Serbia Open powered by Telekom Srbija.

Istina, ne zbog trenutnog renkinga (516. na ATP), već zato što je "Bombarder iz La Reine" prije četiri godine bio peti teniser svijeta, igrao u finalu Australijan Opena 2007. i osvojio sve tri olimpijske medalje (zlatnu u dublu, bronzanu u singlu 2004. u Atini, srebrnu u singlu 2008. u Pekingu).

Upravo olimpijske igre, konkretno one u Londonu, cilj su čileanskog tenisera. Iako će 29. jula napuniti 31 godinu, popularni Gonzo želi da brani boje svoje zemlje i 2012.

Vlasnik najubitačnijeg forhenda na Turu nije odustao od te ideje ni u proteklih nekoliko mjeseci u kojima je proživljavao težak period. Naime, Gonzales je posljednji meč odigrao 30. aprila na US Openu, zbog bolova u kuku je bio prinuđen da preda meč, a "pod nož" je legao u oktobru prošle godine.

"Kondicione treninge imao sam još u decembru, a u januaru sam pomalo udarao lopticu, da bi prije šest nedjelja počeo sa svakodnevnim treninzima. Istina je da još uvijek osjećam bol i mada ću a tim ću morati da se nosim do kraja karijere", rekao je Gonzales srpskim novinarima.

A kraj karijere profesionalnog tenisera mu se bliži. Zato je svoje učešće na Serbia Openu powered by Telekom Srbije, gdje je odigrao prvi takmiarski meč poslije skoro osam mjeseci, simblično nazvao "početak kraja karijere".

"Osjećao sam se dobro na terenu, mada priznajem da sam bio vrlo uplašen šta će se desiti. Izgubio sam dosta snage u prošlosi, ai važno je da se svakoga dana sve bolje krećem. Od sada mi više nije važno da pobijedim, već da se prijatno osjećam na terenu", ispričao je Fernando Gonzales nakon što je u utorak na ATP turniru u Beogradu pobijedio Slovaka Martina Klizana 6:2, 6:4.

Već u srijedu dobitnik specijalne pozivnice igraće u četvrtfinalu protiv Španca Felicijana Lopeza, ali Fernando Gonzales ne želi da daje ikakve prognoze. Kaže da ne želi da priča o tenisu, već da gleda svoje tijelo i kako se ono osjeća, da li će uopšte istrpiti napor čestog igranja mečeva.

"Nedostajao mi je tenis, mada mislim da je ova pauza bila dobra za mene. Potroši sam mnogo vremena na oporavak svoga tijela, ali sam i četiri puta bio u Njujorku. Posjetio sam doktora i iskoristio priliku da vidim neke dijelove grada, koje nisam imao priliku da vidim, jer sam boraveći ranije u tom gradu imao striktno sportske obaveze. Uz to, dosta sam igrao golf".

(A. P. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC