• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Golić i Šarić "bruse" nove asove

Nekadašnji najbolji srednji bek Evrope, Nebojša Golić i golman Barselone Danijel Šarić osnovali su u Banjaluci Rukometni klub "Golić - Šarić".

 RUKOMET: Golić i Šarić "bruse" nove asove Izvor: MONDO

Banjalučka škola rukometa prepoznatljiva je u cijeloj Evropi. Iznjedrila je brojne velikane ovog sporta poput Abasa Arslanagića, Radeta Unčanina, Zlatana Saračevića, Irfana Smajlagića, Aleksandra Kneževića, Mladena Bojinovića…

Jedan od njih je i Nebojša Golić (33), nekadašnji srednji bek banjalučkog Borca, šabačke Metaloplastike, Sintelona iz Bačke Palanke, njemačkog Veclara i sarajevske Bosne.

Čovjek, koji u svojoj riznici trofeja ima dvije bronze sa Svjetskih prvenstava u dresu Jugoslavije i koji je šest sezona bio među Top 10 golgetera Bundeslige i član ol-star ekipe njemačkog prvenstva, odlučio je da se na neki oduži toj prepoznatljivoj školi rukometa.



U saradnji sa golmanom Barselone i reprezentacije Bosne i Hercegovine Danijelom Šarićem, koji je ponikao u dobojskoj Slogi, formirao je novi klub "Golić - Šarić", u čijem sklopu radi škola rukometa.

Nihova namjera je da nekim novim klincima prenesu znanja i vještine, koje su naučili na evropskim i svjetskim parketima. Ko zna, možda će uz njihovu pomoć biti "otkriven" neki novi najbolji rukometaši Evrope.

"Svaki dan treniramo u banjalučkoj dvorani ‘Borik’, a drugi punkt našeg kluba, odnosno škole je u Osnovnoj školi: ‘Ivo Andrić’. Radimo na tome da sve podignemo na mnogo viši nivo i da Banjaluka, uz Borac m:tel dobije novi ozbiljan klub. Pored mene, djecu trenirju Goran Marinković i Elvis Jaćimović", izjavio je Golić za Mondo.

Prema njegovim riječima, trenutno se vrši upis novih članova u klub i školu.

"Pozivam djecu i roditelje da dođu u ‘Borik’ i vide kako radimo, a godišta koja trenutno primamo su od 98’ pa na gore. Vjerujem da sam mnogo prošao u karijeri i da klincima mogu ponuditi puno znanja i iskustva iz rukometa. Za više informacija mogu da koriste i naš Fejsbuk profil ‘Škola Rukometa Golić-Šarić’ ili da pozovu na broj telefona 065/585-550".

Golić je naglasio da će ovog ljeta organizovati petodnevno druženje sa francuskom djecom - rukometašima iz škole koju vodi najbolji igrač planete Nikola Karabatić.

"Od 4. do 9. jula ove godine bićemo domaćini francuskoj školi ‘NK 22’, koju vodi proslavljeni Nikola Karabatić. Doći će nam pedesetak dječaka iz Francuske uzrasta od 10 - 17 godina. Biće to prilika da razmjenimo iskustva i da naša djeca vide kako rade i treniraju dječaci iz zemlje svjetskih šampiona".

Planira takođe da tom prilikom organizuje i neki turnir na kojem bi učestvovali i drugi klubovi iz BiH, ali i regiona.

"Još smo u početnoj fazi, ali se nadam da ćemo uspjeti da organizujemo turnir".



U igračkoj karijeri, Golić uprkos osvojenim medaljama na prvenstvima svijeta, najviše žali za propuštenom šansom na Olimpijadi u Sidneju, gdje je SR Jugoslavija poražena od Španije u borbi za bronzu.

"Imali smo priliku da se na Olimpijskim igrama popnemo na pobjedničko postolje, ali nismo uspjeli zbog nedostatka sreće. Ipak, to smatram najvećim uspjehom u svojoj karijeri jer je san svakog sportiste da bude učesnik Olimpijade".

Obzirom da Banjaluku trese "rukometna groznica" zbog činjenice da u subotu gostuje sarajevska Bosna, Golićev komentar je bio neizbježan obzirom da je branio boje oba tima.

"Nadam se pobjedi Borca m:tel, ali po mom mišljenju, Bosna je plasmanom u drugi krug Lige šampiona pokazala ogroman kvalitet. Ipak, vjerujem da će Banjalučani uz pun Borik i pravo navijanje smoći snage da nadigraju Sarajlije".

Za kraj, Golić se osvrnuo i na nesupjeh reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo naredne godine u Srbiji.

"Sportski gledano, katastrofa je izgubiti od Estonije dva puta, ali ne vjerujem da je jedini krivac selektor Vojislav Rađa. Krivi su i igrači, ali i organizacija. Nadam se da će BiH prevazići trenutnu krizu i vratiti se među snažnije evropske ekipe, gdje objektivno i pripada", zaključio je Nebojša Golić.

(Nebojša Šatara - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC