• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Šumi se povlači... ali tek 2012.

Sedmostruki šampion F1 za volanom Mercedesa ne bilježi rezultate na kakve je navikao javnost i fanove, ali tvrdi da neće otići prije isteka ugovora.

 F1: Šumi se povlači... ali tek 2012. Izvor: MONDO

Mnogi mladi vozači u Formuli 1 pribojavali su se borbe sa velikim šampionom Mihaelom Šumaherom, kada je prošle godine saopštio da će se vratiti na stazu. Za volanom ekipe Mercedesa on, ipak, nije briljirao 2010. godine, završivši tek na devetom mjestu.

Sedmostruki osvajač titule F1 ni ove godine nije dobro startovao, zbog čega su se poslije tri trke pojavile glasine da će napustiti ekipu i ovoga puta se zauvijek povući.

On je do sada osvojio tek šest bodova (dva u Maleziji i četiri u Kini) i zauzima 11. poziciju. Nijemac je prekinuo nagađanja saopštivši da će, bez obzira na rezultate, odraditi trogodišnji ugovor.

"Nije baš zabavno boriti se za deseto mjesto, ali ja se takmičim u timu koji ima još mnogo mjesta za napredak. To je razlog zbog kojeg ostajem u Formuli 1. Takođe, nije isto kada imate 42 godine i 25... Uprkos tome ja ću odraditi svoj ugovor do kraja, a onda ću se posvetiti promociji brenda Mercedes na drugi način", saopštio je Šumaher.

On je na taj način potvrdio da je surovi profesionalac, iako je dobro poznato da nikada nije volio da bude drugi. Najbolju ocjenu Šumahera dao je njegov veliki rival Mika Hakinen rekavši da je uvijek spreman na žestoku borbu, jer u glavi uvijek ima istu misao - da bude najbolji, savršen, da pobijedi. Finac je istakao da je takav Šumaherov pristup uticao i na njega da bude bolji vozač i motivisao ga da osvoji titule.

Šumaherov klupski kolega Niko Rozberg ove sezone ostvario je nešto bolje rezultate - 10 bodova (trenutno deveto mjesto u šampionatu vozača), i odmah stao u odbranu velikog šampiona.

"Mihael vozi na zaista visokom nivou, i dalje je veoma opasan. Njegovi sadašnji rezultati ne reflektuju pravo stanje stvari, koliko je on ustvari dobar. Siguran sam da će ostvariti bolji učinak nego prošle godine", istakao je Rozberg, koji je 1991. kada je Šumaher debitovao u F1 kao član Benetona, još uvijek "piškio u pijesku" - imao nepunih šest godina.

Mihael Šumaher se "penzionisao" na kraju sezone 2006, posle 91 pobjede ostvarene u Formuli 1 i sedam šampionskih titula, a onda se ponovo aktivirao 2009, sa punih 40 godina.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC