• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tipsarević: Miloš ima magične ruke

Janko Tipsarević se za brz oporavak i dobar meč osmine finala zahvalio fizioterapeutu Dejvis kup tima Srbije Milošu Jelisavčiću.

 Tipsarević: Miloš ima magične ruke Izvor: MONDO

Tipsarević je u ponedeljak, na otvaranju Serbia Opena powered by Telekom Srbija, odigrao još jedan meč u "jankovskom" stilu. Sputan povredom butnog mišića, jedva je pobijedio Keija Nišikorija (2:1).

Po Sportskom centru "Milan Gale Muškatirović" se šuškalo da je povreda dosta ozbiljna i da je pitanje da li će Janko biti fit za susret osmine finala protiv Miše Zvereva. Ipak, on je taj meč odigrao vrlo dobro.

"Osjećam se fenomenalno. Ono u prvom kolu je bilo mučenje, a ovo je samo dokaz da je najbitnija stvar u tenisu da tog dana budeš bolji od protivnika. Sutra je totalno novi dan", bilo je prvo što je Janko Tipsarević rekao srpskim novinarima poslije meča osmine finala.

"Super mi je butina. Miloš, fizioterapeut reprezentacije, ima magične ruke, uspio je za dva dana da me očitavi. Danas nije bilo mnogo trčanja, ali i dalje igram sa zavojima i blokatorima bola", pojasnio je 36. igrač svijeta.

Nekoliko sati nakon meča sa Nišikorijem, Tipsarević je postavio vrlo zanimljiv "tvit", pa je zamoljen da objasni da li rečenica: "Trenutak kada počneš da brineš o tome šta drugi ljudi misle je momenat kada prestaneš da budeš ti", ima veze sa svim što se dešavalo u susretu prvog kola Serbia Opena powered by Telekom Srbija.

"Znam da se nisam najbolje ponašao na terenu. Nisam imao borbeni duh i možda je izgledalo kao da nemam želju da pobijedim, ali to nije istina. Nisam ga napisao da bih prkosio nekome, već totalno iskreno. Kada sam igrao prvo kolo bilo je ekstremno hladno i iskreno, ponovo bih se zahvalio publici koja je, možda u malo manjem broju od očekivanog, ostala do samog kraja".

Janko Tipsarević se sa svojim narednim rivalom - Somdevom Devarmanom, inače 71. teniserom na ATP listi, sastao u prvom meču Dejvis kupa Srbija - Indija.

Početkom marta u Novom Sadu poražen je rezultatom 7:5, 7:5, 7:6, dok je u Čenaiju i Los Anđelesu prošle godine kao pobjednik izašao Beograđanin.

Devarman je do četvrtfinala stigao preko trećeg nosioca, Giljerma Garsije Lopeza.

"Prije dva mjeseca je, barem kako ja vidim, bila specifična situacija. Putovao sam prvo za Južnu Afriku, pa onda za Ameriku. Stigao sam u Srbiju u utorak, u petak sam već igrao meč. Ne volim kada izgubim da pričam da me je boljela noga i slično. Činjenica je da u prethodna dva normalna duela, ne računajući ovaj, nisam izgubio set i oba puta je meč bio dosta lagan do kraja", ispričao je Tipsarević i dodao:

"Od našeg posljednjeg susreta je dosta napredovao i pobijedio nekoliko kvalitetnih igrača, što znači da ima dosta samopouzdanja. Ipak, igramo pred beogradskom publikom, ali i na šljakastom terenu. To nije moja omiljena podloga, ali više odgovara meni nego njemu. Pored toga, ja sam ostao na terenu sat vremena, a on više od tri sata. Sigurno će to biti mali faktor na mojoj strani u petak".

Ukoliko sve bude prema očekivanjima, u subotu bi na Dorćolu mogao da bude igran srpski derbi - polufinale između Novaka Đokovića i Janka Tipsarevića.

"Ne razmišljam o tom meču ni malo. Jako sam srećan što sam u situaciji da igram ove nedelje, s obzirom na to kako sam se osjećao poslije prvog kola. Još jednom bih se zahvalio Milošu, ali i Goranu Đokoviću (direktoru turnira, op.aut) koji mi je dao dva dana pauze i omogućio mi da se oporavim".

(A. P. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC