• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marković: Detalji će odlučiti derbi

Rukometaši Borac M:tela imaju priliku da pobjedom u subotu protiv Bosne dođu na korak do šampionske titule. Trener Marković oprezan: “Odlučiće detalji”.

 Marković: Detalji će odlučiti derbi Izvor: MONDO

Borcu m:tel treba pobjeda od tri gola razlike protiv sarajevske Bosne kako bi tri kola prije kraja prvenstva preuzeo lidersku poziciju od “studenata” i tako došao nadomak titule prvaka BiH.

To je i jedini trofej koji nedostaje Banjalučanima pošto su u šest decenija postojanja kluba osvojili sve što se moglo osvojiti. Sedam puta su bili prvaci Jugoslavije, deset puta pobjednici Kupa bivše zajedničke države, šampioni i vicešampioni Evrope, a prigrabili su i pehar IHF kupa.

Sada je na red došla šampionska titula u BiH, a prava rukometna groznica zahvatila je Banjaluku, gdje se gotovo da više ne mogu naću besplatne ulaznice za meč protiv Bosne, pa će Borac sigurno imati podršku punog Borika.

Trener Borac M:tela Dragan Marković, u intervjuu za Nezavisne, međutim, ističe da će utakmica s aktuelnim prvakom ne mora da odluči šampionsku trku, te da će sam derbi vjerovatno odlučiti neki detalj.

"Ovo je specifičan susret, to je svima jasno, ali poslije njega nas očekuju još tri teške utakmice sa Goraždom, Gračanicom i Izviđačem. Dosad smo išli korak po korak, a takav kurs ćemo zadržati i nakon duela s Bosnom. Dakle, trka za titulom će se završiti kada se odigra posljednje kolo. Do tada moramo da budemo maksimalno koncentrisani", kaže Marković za "Nezavisne novine".

Marković je u srijedu gledao duel Izviđača i Bosne u Ljubuškom i nije iznenađen pobjedom Sarajlija.

“Izviđač se dobro držao dok je imao snage, ali presudila je duža klupa Bosne. Nije me iznenadio trijumf gostiju, niti sam u igri Sarajlija vidio nešto novo. Igraju raznovrsno u odbrani i svakako zaslužuju respekt. Ipak, to ne znači da ih se plašimo. Naprotiv, i dalje sam ubijeđen da ih možemo pobijediti u Boriku", rekao je Marković.

Šta bi moglo da odluči derbi?

“Mnogo toga, od trenutnog raspoloženja igrača, motiva, zdravstenog biltena, pa do podrške s tribina... Biće to, bez sumnje, prava rovovska bitka u kojoj će detalji odlučivati”, smatra Marković..

Derbi meč 19. kola Premijer lige BiH trebao je biti odigran prošlog petka ali je nakon mnogo polemike i uzbuđenja odgođen za osam dana. Pitanje je kome je ova pauza više odgovarala.

“Mislim da pauza neće igrati veliku ulogu ni za njih ni za nas. Znam samo da smo prethodnih dana radili žestoko i da smo spremni za žestoku bitku. Znam da će "Borik" biti pun kao šipak i da će atmosfera biti paklena. Odavno u Banjaluci nije vladalo veće interesovanje za neki sportski događaj, tako da će navijači u pravom smislu riječi biti naš osmi igrač”, rekao je trener Borca.

Bosnu s klupe predvodi njegov nekadašnji saigrač, takođe Banjalučanin Irfan Smajlagić, s kojim se, kako priznaje Marković, već dugo nije čuo.

“Nismo stvarno odavno, ali to ne znači da su naši odnosi narušeni. Sa Smajlagićem sam izuzetno dobar. Cijenim ga i kao čovjeka i kao stručnjaka, a znam da i on mene poštuje. Ali, na parketu se nećemo poznavati. Tako je bilo i dok smo igrali. Sjećam se da sam ga čuvao dok je on nosio dres Medveščaka, a ja Borca. Morao sam malo da ga potkačkim, ali poslije utakmice se sve to zaboravlja. Isto tako znali smo da zakuhamo i u basketu na "Incelovom" bazenu, pa da poslije pričamo kao da se ništa nije desilo. Tako je to, na terenu nema popusta ni za najrođenije".

Svi u Banjaluci očekuju trofej šampiona BiH, a Marković ističe da će njegovi igrači dati sve od sebe da obraduju svoje navijače.

“Vidjećemo, mnogo toga će biti jasnije u subotu poslije derbija. Ali, kao što sam već rekao, i nakon Bosne moramo da ostanemo na zemlji. U svakom slučaju, banjalučki ljubitelji rukometa zaslužuju da konačno u svom gradu gledaju utakmice Lige šampiona i zato ćemo "izginuti" ako treba da im to priuštimo”, ističe Marković.

Rukometaši neće imati lak zadatak, a na ruku im ne ide ni međusobni skor u posljednjih nekoliko sezona. Borac M:tel je posljednji put pobijedio Bosnu prije skoro četiri godine, kada je 2007. slavio u finalu Kupa, a zatim i u prvenstvu.

"Taj negativan niz nije slučajan. U posljednjih deset godina Bosna je uložila mnogo novca i zato je dominantna, isto kao što je Izviđač vladao bh. rukometom dok je imao veći bužet. Onaj ko kaže da novac ne igra neku ulogu u današnjem sportu, grdno se vara", ističe Marković

Većina utakmica 19. kola Premijer lige BiH za rukometaše odigraće se danas, a najzanimljivije bi moglo biti u Doboju, gdje će Sloga ugostiti Izviđač MI grupu.

Parovi 19. kola:

petak:

Sloga - Izviđač MI grupa (18.30)
Prijedor - Konjuh (19 sati)
Gradačac - Bosna Prevent
Krivaja - Gračanica Index

subota:

Borac M:tel - Bosna (18 časova).
Slobodna je ekipa Goražda.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC