• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERBIA OPEN: Janko u polufinalu

Tipsarević poslije mnogo muka u četvrtfinalu savladao Indijca Somdeva Devarmana - 6:3, 3:6, 6:4.

 SERBIA OPEN: Janko u polufinalu Izvor: MONDO

Janko Tipsarević se ponovo namučio sa Somdevom Devarmanom, ali je, za razliku od nedavnog meča u Dejvis kupu, sada pobijedio i plasirao se u polufinale turnira Serbia open powered by Telekom Srbija - 6:3, 3:6, 6:3.

Duel je trajao dva sata i 39 minuta.

Tipsarević će se za plasman u finale boriti sa Novakom Đokovićem.

Poslije muke sa povredom i Keijem Nišikorijem na startu beogradskog turnira, Janko nije imao problema sa Mišom Zverevim, ali jeste sa Indijcem... Iako nije djelovalo da će tako biti na početku meča.

Janko je startovao silovito i brzo poveo 3:0. U četvrtom gemu je imao još dvije brejk prilike, koje nije iskoristio. Ipak, početnu prednost je sačuvao i to mu je bilo dovoljno da osvoji prvi set poslije 47 minuta - 6:3.

Protivniku nije dozvolio nijednu brejk priliku iako je ubacio samo 36 odsto prvog servisa. Međutim, srpski teniser je dominirao, lakše osvajao gemove na svoj servis i na kraju seta - osvojio osam poena više od Indijca.

Tipsarević je drugi brejk napravio u prvom gemu drugog seta, ali je Devarman odmah uzvratio - 1:1.

Narednu veliku priliku imao je Indijac i - iskoristio je. Tačnije, Janko mu je pomogao greškama, pa je Devarman poveo 5:3, a onda je "odservirao" izjednačenje posloke 53 minuta - 6:3.

Igrao je 71. igrač sa ATP liste sve bolje, Janko se sve više nervirao, jer se trudio, ali ga nije htjelo. Ipak, sedmi nosilac je uspio da se "digne". Domogao se brejk lopte u četvrtom gemu trećeg seta i poslije dugog poena i "igrice" na mreži, natjerao Devarmana na grešku. Odmah zatim je "potvrdio" brejk - 4:1.

Djelovalo je da je to kapital koji će 26-godišnji Beograđanin pretočiti u treću pobjedu nad Devarmanom u njihovom četvrtom duelu. Ali, Janko kao da ne može bez dramatičnih završnica...

Kod 4:2 je Devarman imao brejk loptu, ali se Tipsarević "izvukao" petim asom, a zatim je Indijac dva puta pogriješio, pa je na semaforu bilo 5:2.



A onda, u gemu u kome je Janko servirao za meč, bilo je 0:40. Tipsarević je uspio da izjednači, ali je Devarman stigao do još jedne brejk lopte i uspio da smanji na 4:5.

Međutim, taj gem nije dao krila Indijcu već je razbjesneo srpskog tenisera, koji je trijumf obezbijedio još jednim brejkom, četvrtim na meču, i to bez izgubljenog poena - 6:4.

Da je ritam igre uglavom diktirao 36. igrač svijeta svjedoči i statistika - napravio je više i direktnih poena (37-20) i neiznuđenih grešaka (64-57).

"Kada sam bio blizu osnovne linije, dominirao sam, a kada je protivnik uspijevao da me odalji, dominirao je on. Srećan sam što sam na kraju ipak pobijedio", ocijenio je Tipsarević.

Prokomentarisao je i činjenicu da već neko vrijeme uspijeva da održi zavidan nivo forme.

"Najvažniji faktor je zdravlje, a od finala Dejvis kupa prošle godine igram u kontinuitetu. Ako se tako nastavi, stižem u Top 20", dodao je Janko.

Prethodno, on je bio bolji od Devarmana dva puta 2010. godine, bez izgubljenog seta (u Čenaiju i Los Anđelesu), a onda je početkom ove godine izgubio od Indijca poslije drame u Dejvis kupu (5:7, 5:7, 6:7).

U prvom polufinalu u subotu (14 sati) sastaće se Španac Felisijano Lopez i Italijan Filipo Volandri.

Nagradni fond turnira Serbia open powered by Telekom Srbija je 416.650 evra.

(MONDO, foto Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC