• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERBIA OPEN: Revanš Novaka za srpski derbi

Novak Đoković pobijedio Blaža Kavčića 6:3, 6:2 i u polufinalu će se sastati sa Jankom Tipsarevićem.

 SERBIA OPEN: Revanš Novaka za srpski derbi Izvor: MONDO

Novak Đoković rutinski je obavio posao u četvrtfinalu turnira Serbia open powered by Telekom Srbija. Bez mnogo napora savladao je Slovenca Blaža Kavčića 6:3, 6:2 i ostvario 26. pobjedu u sezoni, odnosno 28. zaredom.

Prema zvaničnim statistikama bio im je to prvi međusobni duel, ali se Novak prisjetio da su se sastali jednom, kada su imali po 14 godina (obojica rođeni 1987). Priznao je da je tada Slovenac pobijedio. Sada mu se dva i po mjeseca mlađi Đoković revanširao.

Drugom reketu svijeta bila je dovoljna jedna brejk lopta da u svoju korist riješi prvi set, koji je trajao 34 minuta - 6:3. U drugom je bio još ubjedljiviji, tri puta je oduzeo servis 85. igraču sa ATP liste, jednom ga i izgubio, ali je poslije sata i 25 minuta igre dobio meč - 6:2.

Kavčić, kome je to bilo drugo učešće u ATP četvrtfinalima, imao je jednu brejk loptu, u šestom gemu drugog seta. Tada je Novak prišao sudiji i zatražio da se meč prekine. Kiša je već uveliko padala, a srpski teniser se požalio da je teren klizav i da ne želi da se povrijedi.

Meč je ipak nastavljen, a Slovenac je iskoristio brejk loptu i smanjio na 2:4. Međutim, prvi nosilac je odmah uzvratio brejkom i zatim postavio konačnih 6:2.



Zato u subotu uveče slijedi srpski derbi.

"Pritisak je sastavni dio profesionalnog sporta, ali godinama se stekne iskustvo i više ne razmišljam o tome. Samo se trudim da pružim što bolje partije. Ipak, poseban je osjećaj kada se igra na domaćem terenu", poručio je najbolji srpski teniser poslije pobjede nad Kavčićem.

"Najvažnije je da ćemo imati srpskog predstavnika u finalu",
nastavio je Novak.

"Nisam do sada razmišljao o Janku, jer sam bio skoncentrisan samo na meč sa Blažom. Biće neizvjestan meč i... Pobijediću", uz osmijeh je završio Đoković.

Đoković i Tipsarević sastajali su se samo dva puta, 2008. u Londonu i 2009. u Beogradu, oba puta je Novak bio bolji i oba puta je bio isti rezultat - 2:1.

U subotu će se igrati polufinala. Program će u 14 sati otvoriti Felisijano Lopez i Filipo Volandri, zatim će na teren dublovi.

Sastaće se (2) Džonatan Erlih/Endi Ram (Izrael) - (3) František Čermak (Češka)/Filip Polašek (Slovačka) i (1) Nenad Zimonjić (Srbija)/ Marsel Granoljers (Španija) - (4) Oliver Marah/Aleksander Peja (Austrija).

Od 20 sati igraće se srpski derbi (1) Novak Đoković - Janko Tipsarević (7).

Rezultati četvrtfinala:

(4) Albert Montanjes (Španija) - Felisijano Lopez (Španija) 4:6, 4:6

Filipo Volandri (Italija) - Marsel Granoljers (Španija) 6:2, 6:4

(7) Janko Tipsarević (Srbija) - Somdev Devarman (Indija) 6:3, 3:6, 6:4

(1) Novak Đoković (Srbija) - Blaž Kavčić (Slovenija) 6:3, 6:2

(MONDO, foto Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC