• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delić prvak Evrope, uskoro napada svjetsku titulu

Bokser Goran Delić postao je šampion Evrope u kruzer kategoriji u verziji WBA-EBA pošto je u petak na poene savladao Belgijanca Ismaila Abdula.

 Delić prvak Evrope, uskoro napada svjetsku titulu Izvor: MONDO

Delić je do pobjede u najvažnijem meču u karijeru došao pred prepunim tribinama sportske dvorane u Laktašima, a meč je posmatrao i čuveni ruski bokser Nikolaj Valujev.

Banjalučki bokser poslije osvajanja titule kaže za MONDO da je očekivao tešku borbu jer je protiv sebe imao najtežeg protivnika u dosadašnjoj karijeri.

"Abdul je bio prvak Evrope 2007. godine, a titulu je izgubio na poene od Dejvida Heja, aktuelnog svjetskog šampiona u superteškoj kategoriji, pa sam očekivao sam da će borba biti teška i da će se raditi u 12 rundi. Znao sam da će biti teško da dođem do nokauta, jer on je radio sa najjačim borcima na sviejtu Hejom, Hukom, Madamekom. Borba je bila jako iscrpljujuća uz mnogo nadmudrivanja. Morao sam taktički da ju odradim, možda je to moglo i bolje, kao što uvijek može bolje, ali dobro se završilo", rekao je za MONDO Delić.

Delić ima dvostruki razlog za zadovoljstvo jer je do titule došao pred prepunom dvoranom u Laktašima, a sav prihod od ulaznica išao je za pomoć Andrei Lisac koja ide na transplantaciju srca u Beču.

"Ovo jeste važan meč i bila mi je važna ova titula, ali isto tako titule dođu, njih će biti još, ali jedan je život, jedna je mladost. I zbog toga je meni i mom timu bilo najvažnije da dovrana bude puna, da što više ljudi dođe i podrži Andreu Lisac“, istakao je Delić.

Meč između Delića i Abdula posmatrao je i proslavljeni ruski bosker Nikolaj Valujev koji je najavio otvaranje škole boksa u Banjaluci.

„Valujev je došao kao oficijelni predstavbnik grada Sankt Peterburga. Oduševljen je Banjalukom i RS i najavio je da će otvoriti školu boksa, a Draženko Ninić i ja ukoliko budemo mogli pomoći ćemo mu u tome.

Delićev sljedeći cilj je svjetska titula.

„Ponuđeno mi je već da do kraja godine boksujem za svjetsku titulu u WBA verziji, meč bi trebao da se održi u Njemačkoj, ali termine ću znati za par dana, sada ću se prvo odmoriti“, rekao je na kraju razgovora za MONDO Goran Delić.

(G.A. – N.B., MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC