• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal: Novak mi je prijetnja, ne i preokupacija

"Đoković ima dobre šanse da preuzme prvo mjesto na ATP listi u narednih dva ili tri mjeseca. On mi nije preokupacija u Madridu, osim ako se ne sretnemo u finalu", izjavio najbolji teniser svijeta.

 Nadal: Novak mi je prijetnja, ne i preokupacija Izvor: MONDO

Najveće zvijezde svjetskog tenisa okupiće se naredne nedjelje na turniru Masters serije u Madridu. U centru pažnje ponovo će biti trojica najboljih - Rafael Nadal, Novak Đoković i Rodžer Federer.

Nadal i Federer već su slavili u Madridu, prethodne dve godine, dok Đoković do sada nije imao to zadovoljstvo. Uprkos tome, sve oči ove sezone biće uprte baš u srpskog tenisera, jer se nalazi u najboljoj formi, životnoj, i nepobjediv je u 2011.

Odavno je poznato da je Nadal kralj šljake, ali ove sezone imaće najveći izazov na omiljenom turniru da odbrani titulu, koju je osvajao i 2005.

On tvrdi da je fokusiran samo na svoju igru i da ne strepi od Novaka Đokovića.

"Đoković uopšte nije moja preokupacija, osim ako se sastanem s njim u finalu. Ja sam fokusiran samo na sljedećeg protivnika, svoju fizičku spremu i da se ne povrijedim", izjavio je Španac uoči turnira u Madridu, koji startuje 2. maja.

Nadal je ostvario 34 pobjede na šljaci u nizu, Nole 27 zaredom ove sezone, uključujući i dve nad prvim teniserom svijeta. Srbin je upravo taj koji mu je najveća prijetnja na čelu teniskog karavana.

"Đoković ima dobre šanse da preuzme prvo mjesto na ATP listi u narednih dva ili tri mjeseca. Postoje realne šanse da izgubim čelnu poziciju čak i ako pobjeđujem, jer do Vimbldona branim veliki broj poena, za razliku od Novaka koji brani mnogo manje. Za mene su najvažniji poeni i pozicija na kraju sezone", rekao je Nadal, koji je u prošlogodišnjem finalu "kaha magike" nadigrao Rodžera Federera, a uoči ovogodišnjeg turnira stiže sa dve osvojene titule u Monte Karlu i Barseloni.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC