• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERBIA OPEN: Đoković je ovde gazda!

Novak Đoković drugi put šampion Serbia Opena! Pobijedio Lopesa 2:0 u setovima.

 SERBIA OPEN: Đoković je ovde gazda! Izvor: MONDO

Pet od pet! Toliko finala je Novak Đoković odigrao u 2011. godini i svih pet je dobio.

Đoković je bio više nego dobar domaćin svim učesnicima ovogodišnjeg Serbia Opena powered by Telekom Srbija, ali kad je reč o događajima van terena. Na terenu je on gazda.

Najbolji srpski teniser osvojio je ovogodišnji turnir na Dorćolu, pobjedivši u finalu 29-godišnjeg Španca Felisijana Lopesa 2:0 u setovima (7:6 (7-4), 6:2).

To je bio četvrti međusobni duel ove dvojice tenisera, a sva četiri dobio je Đoković.

Međutim, do pobjede na Serbia Openu, ukupno 27. ove godine, Đoković nije došao lako. Protiv sebe je imao raspoloženog protivnika i kišu, koja je rominjala cijeli meč.

U prvom setu nije bilo brejka, a Španac je imao čak pet prilika da oduzme servis Đoković. Srpski teniser, pak, imao je dvije šanse da "brejkuje" rivala. Pošto su oba tenisera propuštala prilike došlo se do taj-brejka, u kojem je Đoković manje griješio, bio je skoncetrisaniji.

Imao je tri vezane brejk, lopte, a iskoristio je drugu, udarivši sjajan bekhend pasing, koji je bio neuhvatljiv za Lopesa.

Početkom drugog seta konačno prvi brejk na meču. Bilo je 1:1, kada je Đoković, poslije druge razmjene udaraca sa osnovne linije, sačekao grešku rivala i poveo 2:1.

Imao je Lopes novu brejk šansu (prvu u drugom setu) pri vođstvu Đokovića od 3:2 u gemovima, ali je srpski teniser ponovo odbio i taj napad Španca i poveo 4:2.

Novi brejk Đoković pravi u narednom gemu. Lopesa je "izdao" forhend, napravio je i početničku grešku na mreži, a Novak to ne propušta da kazni.

Uz par efektnih poteza i as udarcem, Đoković je došao do nove, druge pobjede na Serbia Openu. Bez izgubljenog seta!

NOVAK: HVALA BEOGRADE! LOPES: VRAĆAM SE!



Novak Đoković, teniser bez poraza od novembra 2010. godine, bio je, naravno, presrećan što je titula ostala na domaćem tlu.

"Posebno hvala svim volonterima i svima koji su doborvoljno došli na ovaj turnir", rekao je Novak, čije su reči propraćene vriskom volontera.

Našalio se potom srpski teniser sa dužim govorom svoga strica Gorana Đokovića, koji se zahvaljivao svim sponzorima i partnerima turnira.

"Ne zamjerite mu, on je najzaslužniji za ovaj turnir. A sada da se zahvalim svim sponzorima...", rekao je Novak, a publika se nasmijala. "Šalim se, šalim se..neću", nadovezao se Đoković.

Srpski teniser se zahvalio publici na podršci na ovom turniru, ali i na tome što za njega navija svih ovih godina.

"Vi zaslužujete ovakav turnir i on će ostati ovde", rekao je Novak.

Felisijano Lopes, koga je Novak nazvao "najljepšim teniserom" ("ali nemojte pogrešno da me razumijete", dodao je Novak u šali), obećao je da će doći ponovo u Beograd.

"Ovo mi je prvi put u Srbiji, drago mi je da sam ovde, uživao sam. Hvala vam što ste me pozvali, bila je ovo sjajna nedelja. Vjerujem da ću ponovo doći u Beograd. Juče sam sanjao da ću biti heroj godine, da ću pobijediti Novaka. Ali, njega je ove godine zaista teško pobijediti, pogotovo ovde. Čestitam mu na nevjerovatnim rezultatima ove godine. Hvala i mom prijatelju, Nikoli Lončaru. Podržavao me je cijele nedelje i biće uz mene i narednih godina. Ovo je sjajna zemlja, predivni ljudi, hvala na gostoprimstvo. Vidjećemo se sljedeće godine i pokušaću da osvojim titulu", rekao je španski teniser.

Direktor turnira Goran Đoković ocijenio je da je treći po redu Serbia Open powered by Telekom Srbija pokazao da se tenis "konačno primio u Srbiji".

"Hvala vam svima. Bili smo po treći put bili svjedoci jednom istorijskom događaju. Tenis se konačno primio u Srbiji i, prema mom mišljenju, ovaj turnir je bio najuspješniji", rekao je stric Novaka Đokovića i zahvalio se svim sponzorima i partnerima turnira, posebno Telekomu koji je od početka glavna podrška Serbia Openu.

Direktor PR sektora Telekoma Srbije Milica Marković saopštila je da je ta kompanija i ove godine pripremila poklon za Beograđane.

"U ime Telekoma čestitam Novaku, Lopesu i svim takmičarima. Ovaj turnir je bio po svemu izuzetan . Organizacija i publika su bili na visokom nivou. U Srbiji je puno izuzetnih, zato je Telekom odlučio da svaki as udarac postignut u singl mečevima nagradi po 10.000 dinara i sav prihod će biti namijenjen kupovini javnih punjača za mobilne telefone, koje su dizajnirali naši mladi naučnici", rekla je Milica Marković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC